26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΦΩΤΟ) Τεράστια καθίζηση στον δρόμο προς Αγία Βλαχέρνα. Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ευρυτανία

Σοβαρές καταστροφές σε δίκτυα και υποδομές του ν. Ευρυτανίας αφήνουν πίσω τους οι διαδοχικές κακοκαιρίες που έπληξαν τον νομό, με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις.

Το πρωί της Τετάρτης (27/1) διαπιστώθηκε μεγάλη καθίζηση -σε μήκος σχεδόν 60 μέτρων- στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο λίγο πριν την Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας, επί του άξονα Φιδάκια-Α. Βλαχέρνα. Επίσης, ο δρόμος έχει πέσει και από την άλλη πλευρά, κοντά στη διασταύρωση με τη Σαρκίνη, με αποτέλεσμα οι λιγοστοί κάτοικοι της Αγ. Βλαχέρνας να βρίσκονται αυτή τη στιγμή αποκλεισμένοι. Το ποτάμι έχει «φουσκώσει» και η κατάσταση εκεί εκτιμάται ως δυσκολότερη. Δύο συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας βρίσκονται στο σημείο ώστε να διαπιστώσουν το μέγεθος του προβλήματος και να επιχειρήσουν παρεμβάσεις.

Στην περιοχή του Προυσού, όπου το απόγευμα της Τρίτης (26/1) σημειώθηκε κατολίσθηση και η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, πρόσβαση προς το χωριό έχει δοθεί -από το ένα ρεύμα- αλλά με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχει η ανησυχία για νέες πτώσης πετρών και βράχων από ψηλά. Και εκεί βρίσκονται υπάλληλοι και μηχανήματα της Π.Ε. Ευρυτανίας.

Από την κατολίσθηση στον Προυσό. Η διέλευση οχημάτων γίνεται από το ένα ρεύμα

“Με την κίνηση 22 μηχανημάτων (8 εκχιονιστικά και 14 μηχανήματα έργου) από χθες το βράδυ και από νωρίς σήμερα το πρωί, επεμβαίνουμε και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση και η πρωινή χιονόπτωση στον σύνολο του Νομού. Το πρόβλημα τον Προυσό αποκαταστάθηκε και έχει αποκατασταθεί η διέλευση στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Το μεγαλύτερο πλέον πρόβλημα εστιάζεται στο οδικό δίκτυο Φιδάκια – Αγ. Βλαχέρνα, οπού υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας καθώς υπάρχει καθίζηση και καταστροφή στο οδόστρωμα για 70 μέτρα. Θα γίνει προσπάθεια να δοθεί προσωρινή πρόσβαση. Συνιστώ προσοχή στις μετακινήσεις”, αναφέρει για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρυτανία ο αντιπεριφερειάρχης κ. Άρης Τασιός.

Στην Αιτωλοακαρνανία, στη θέση «Πουρνάρα», πολύ κοντά στον οικισμό Στριγανιά (λίγο πριν το Κάτω Λαμπίρι και τα όρια με την Ευρυτανία), την Τρίτη (26/1) σημειώθηκε μεγάλης έκτασης κατολίσθηση, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας. Το πρωί της Τετάρτης (27/1), καθώς ο καιρός άρχισε να βελτιώνεται, ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης στο σημείο, με ευθύνη της Περιφ. Δυτικής Ελλάδας.

Μεγάλη κατολίσθηση πλησίον του οικισμού Στριγανιά Αιτ/νίας

Επίσης, η στάθμη του Καρπενησιώτη ανέβηκε, με συνέπεια στη γέφυρα στο ύψος του χωριού Κλαυσί το νερό να μπει σε παρακείμενα χωράφια -πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί και στο παρελθόν. Επιπλέον, σε τουλάχιστον τρία (3) σημεία από το Μπαγασάκι ως τη Γέφυρα Μέγδοβα υπάρχουν κατολισθητικά φαινόμενα -δύο μικρής έκτασης στο Καλεσμένο και ένα χαμηλότερα κοντά στο ποτάμι.

Την ίδια ώρα οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν το πρωί στο Καρπενήσι και τα ανατολικά του νομού, δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα, με εκχιονιοστικά και αλατιέρες να εργάζονται για τον καθαρισμό των δρόμων.

Ασθενείς χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν στο Καρπενήσι το πρωί της Τετάρτης (27/1)

Στην περιοχή των Αγράφων, επίσης, καταγράφονται κατολισθήσεις και εργάζονται μηχανήματα της Π.Ε. Ευρυτανίας και του Δήμου.

“Φούσκωσε” ο Αγραφιώτης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ