26 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκαν 5 άλτριες του σκι γιατί φορούσαν φαρδιά κοστούμια

Ο αγώνας του μικτού ομαδικού στο άλμα σκι των γυναικών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου επισκιάστηκε από πολλαπλούς αποκλεισμούς που είχαν αιτία τα ρούχα των αθλητριών.

Πέντε άλτριες του σκι που εκπροσωπούσαν την Αυστρία, την Ιαπωνία, τη Νορβηγία (διπλού συμμετοχή) και τη Γερμανία αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό επειδή τα κοστούμια σκι που φορούσαν ήταν φαρδιά.

Σύμφωνα με το news.com.au, διαπιστώθηκε ότι η ενδυμασία τους θα μπορούσε να δώσει πλεονέκτημα στις αθλήτριες όταν βρίσκονταν στον αέρα.

Η Γερμανίδα Katharina Althaus αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, δάκρυσε και κατηγόρησε τη Διεθνή Ομοσπονδία Σκι (FIS) ότι «καταστρέφει» και «βλάπτει» το γυναικείο άλμα με σκι.

«Έχω ελεγχθεί τόσες πολλές φορές σε 11 χρόνια άλματος με σκι και δεν έχω αποκλειστεί ποτέ ούτε μία φορά, ξέρω ότι το κοστούμι μου ήταν συμβατό», έγραψε η Althaus σε μια ανάρτηση στο Instagram.

«160 συμμετοχές σε Παγκόσμια κύπελλα , 5 σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, 3 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πήρα DSQ (αποκλεισμό) για πρώτη φορά.

Η καρδιά μου είναι ραγισμένη.”

Η Anna Odine Strøm, μία από τις Νορβηγές που αποκλείστηκαν, είπε ότι οι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν διαφορετικό τρόπο μέτρησης των κοστουμιών σκι σε σχέση με προηγούμενα αγωνίσματα στους Αγώνες.

«Ήταν λίγο περίεργο και δεν ήταν σύμφωνο με το πώς γινόταν στο παρελθόν», είπε η Στρομ, σύμφωνα με τον The Guardian. «Το κοστούμι μου βρέθηκε πιο φαρδύ ως αποτέλεσμα του ότι βρίσκομαι σε καραντίνα και δεν τρώω σωστά όλη την εβδομάδα».

Ο Γερμανός αστέρας του άλματος σκι Karl Geiger αναφέρθηκε στην κατάσταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αμφισβήτησε τους κανόνες και τους κανονισμούς για τις γυναίκες αθλήτριες του σκι.

Μένουμε ενωμένοι ότι και να γίνει! Ωστόσο, πρέπει να αναρωτηθώ αν οι κανονισμοί για τις γυναίκες άλλαξαν από τη μια μέρα στην άλλη, με τόσες εκπτώσεις; Δεν ήταν ούτε η κατάλληλη στιγμή ούτε το κατάλληλο μέρος για να αποκλειστούν τόσοι πολλοί αθλητές από διαφορετικές χώρες», έγραψε ο Geiger στο Instagram.

Σύμφωνα με το news.com.au, ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Γερμανίας Stefan Horngacher είπε ότι η διαμάχη «δεν είναι καλή για το άθλημα… αλλά οι κανόνες πρέπει να γίνουν αποδεκτοί».

Ο Horngacher πρόσθεσε: «Είναι απλά περίεργο που χρησιμοποιούσαν τα ίδια κοστούμια δυο μέρες πριν και δεν υπήρχε πρόβλημα».

Ο Νορβηγός πρόεδρος της ομοσπονδίας του άλματος σκι Clas Brede Braathen φέρεται να ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του αθλήματος και είπε: «Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να το είχαμε ξεκαθαρίσει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το άθλημα του άλματος με σκι έζησε μια από τις πιο σκοτεινές του μέρες σήμερα».

Η Σλοβενία κέρδισε το μικτό ομαδικό άλμα σκι γυναικών με διαφορά με 1.001,5 βαθμούς. Η Ρωσία ήρθε δεύτερη (890,3), και ακολούθησε ο Καναδάς (844,6).

«Για μένα είναι ένα κουκλοθέατρο. Όλη τη σεζόν τα κοστούμια ήταν ένα θέμα», είπε ο Horngacher.

«Είμαι απίστευτα θυμωμένος και δεν το καταλαβαίνω. Είχαμε σούπερ άλματα, νοιώθουμε μόνο απογοήτευση.”

www.ertnews.gr

sports.ert.gr.

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ