3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αγγίζουν τις 400 οι εγγραφές στο 2ο Karpenisi Night Run. Το βράδυ του Σαββάτου ο αγώνας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την αστυνομία

Στην τελική ευθεία για τη διοργάνωση του νυχτερινού αγώνα τρεξίματος, το Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023, στο Καρπενήσι. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. «Καρπενήσι 2002», με την υποστήριξη και συμβολή του Δήμου Καρπενησίου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας, προκηρύσσουν τον 2ο Νυχτερινό Αγώνα στην πόλη του Καρπενησίου με τίτλο 2o Sterea Run – Night Run Karpenisi, μια δέσμη αγώνων που περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων, αγώνα δρόμου 5.000 μέτρων και αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023. Οι αγώνες έχουν κυκλική πορεία στους ασφάλτινους δρόμους της πόλης ενώ η διαδρομή του αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων διέρχεται και από το Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου. Πιο αναλυτικά, το 10άρι θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ. Οι αθλητές και αθλήτριες θα εκκινήσουν από την κεντρική πλατεία, ακολουθώντας ανάποδη πορεία στην οδό Ζηνοπούλου και κατεύθυνση το Αθλητικό Κέντρο· από εκεί θα επιστρέψουν στην κεντρική πλατεία. Αντίστοιχα, η διαδρομή των 5χλμ θα ξεκινήσει λίγα λεπτά αργότερα (8:07μμ). Οι δρομείς θα κινηθούν επί 2,5 χιλιόμετρα στον κεντρικό δρόμο προς την Ε.Ο. Καρπενησίου-Λαμίας και στη συνέχεια θα κάνουν αναστροφή (στο ύψος του ΚΤΕΟ) για να επιστρέψουν στην κεντρική πλατεία. Θα έχουν προηγηθεί οι αγώνες δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου (ώρες εκκίνησης 7:30μμ και 7:45μμ αντίστοιχα).

Η πλατφόρμα εγγραφών έχει ανοίξει εδώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήδη οι εγγραφές αγγίζουν τις 400 (οι 250 για τις διαδρομές 5 και 10χλμ). Η συμμετοχή στα 5 και 10χλμ κοστίζει δέκα ευρώ/άτομο, ενώ είναι δωρεάν για το 1000άρι των παιδιών. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν, τεχνικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής κ.α.

Πρέσβειρες της διοργάνωσης 2o Sterea Run – Night Run Karpenisi θα είναι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποστάσεων, Αναστασία Μαρινάκου, και η Ματίνα Νούλα, αθλήτρια από το Καρπενήσι. Στην παρουσίαση των αγώνων θα είναι, όπως και πέρυσι, ο Κώστας Μαρτάκης.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα Ευρυτανικά Νέα και το www.evrytanika.gr.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Λόγω του αγώνα, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Καρπενήσι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ της κυκλοφορίας παντός οχήματος, το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, στις παρακάτω οδούς και κατά τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα:

α) από ώρα 19:00 έως 20:00 στην οδό Ζηνοπούλου, από τον κόμβο στη θέση «Ρίζωμα» μέχρι την κεντρική πλατεία Καρπενησίου

β) από ώρα 19:30 έως 22:00 στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου (από τον κόμβο της Περιφ. Οδού Καρπενησίου) και στην οδό Ζηνοπούλου (μέχρι την κεντρική πλατεία Καρπενησίου)

γ) από ώρα 20:00 έως 21:30, κατά διαστήματα και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων, στην Περιφ. Οδό Καρπενησίου (κόμβος προς Αθλητικό Κέντρο) και στο Τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας -Καρπενησίου (από τον κόμβο της Περιφ. Οδού Καρπενησίου μέχρι το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου

δ) από ώρα 19:00 έως 22:00 στις οδούς: Αθ. Καρπενησιώτη (από την διασταύρωση με τις οδούς Γ. Κονδύλη και Αγ. Νικολάου Καρπενησιώτη, μέχρι την κεντρική πλατεία Καρπενησίου) και Κοσμά Αιτωλού, από την συμβολή της με την οδό Ιερομνήμονος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ