28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ευρυτανία τον Ιούνιο ’22. Οι διαδρομές της διοργάνωσης “Evrytania Trail Races”

από την έντυπη έκδοση

Για το Σαββατοκύριακο πριν τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος προγραμματίζεται η διοργάνωση Evrytania Trail Races, που φιλοδοξεί να εισαγάγει την Ευρυτανία στον «χάρτη» των αγώνων τρεξίματος στο βουνό

Ο σύλλογος «Ε4-Το Πανταβρέχει» συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Καρπενησίου, διήμερο αγωνιστικών δράσεων στις 11 και 12 Ιουνίου 2022. Η διοργάνωση Evrytania Trail Races αφορά στη διεξαγωγή αγώνων ορεινού τρεξίματος στην ευρύτερη περιοχή Δομνίστας και Κρικέλλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για την Κυριακή 12/6 προγραμματίζεται η μεγάλη, κυκλική διαδρομή των 30 χιλιομέτρων (1600μ. θετικής υψομετρικής). Οι αθλητές θα εκκινήσουν από τη Δομνίστα και θα περάσουν διαδοχικά από τους Στάβλους, το Κρίκελλο και τη Σκοπιά, προτού επιστρέψουν στο σημείο αφετηρίας (και τερματισμού). Μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο 11 Ιουνίου, θα γίνει ο αγώνας των 12χλμ (650μ θετ. υψομετρική), με εκκίνηση από τη Σκοπιά και τερματισμό στους Στάβλους.

Όσον αφορά στην προετοιμασία, έχουν ξεκινήσει -και βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο- οι εργασίες καθαρισμού των μονοπατιών από τα οποία θα διέλθουν οι διαδρομές. Πρόκειται για παλαιά μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν σε καθημερινή βάση οι άνθρωποι των χωριών της νοτιοανατολικής Ευρυτανίας και σήμερα έχουν, δυστυχώς, εγκαταλειφθεί.

Στόχος των αγώνων είναι, μεταξύ άλλων, να ξαναζωντανέψει τα ξεχασμένα μονοπάτια και να τα καταστήσει γνωστά στην πεζοπορική κοινότητα, σε αθλητές κ.α., λέει στην εφημερίδα ο Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του συλλόγου που έχει αναλάβει τη διοργάνωση.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο ’22, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα γίνει και η Γιορτή Μανιταριού στο Κρίκελλο, εκδήλωση – θεσμός τα τελευταία χρόνια.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ