30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Ανθρωποι σε τόπους που ερήμωσαν” / Στη Βίνιανη Ευρυτανίας η εκπομπή «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – Πότε θα προβληθεί (BINTEO)

«Άνθρωποι σε τόπους που ερήμωσαν», είναι το θέμα της εκπομπής «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, που μεταδίδεται από το ΕΡΤNEWS τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, στις 22:00 το βράδυ. Μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος βρέθηκε και στη Βίνιανη του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας.

Στην περιγραφή του επεισοδίου, διαβάζουμε:

«Υπάρχουν κάποιοι πανέμορφοι τόποι στην Ελλάδα, που με τα χρόνια ερήμωσαν κι εγκαταλείφθηκαν. Απομακρυσμένα νησιά στη μέση του πελάγους, νησιά με μαγευτικά τοπία και παραλίες, ιστορικά χωριά σε κρυμμένες χαράδρες, αγέρωχα καστροχώρια στις κορυφές λόφων.

Η εκπομπή «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου ταξίδεψε σε αυτά τα μέρη και γνώρισε τους ανθρώπους που ζουν ή έζησαν σε αυτούς τους εγκαταλελειμμένους τόπους. Η εκπομπή βρέθηκε στη Σύρνα, ένα δυσπρόσιτο ερημονήσι στο Καρπάθιο Πέλαγος, στα Αρμάθια, ένα μικρό νησί απέναντι από την Κάσο με μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου, στη Βίνιανη, ένα χωριό με σημαντική αντιστασιακή ιστορία στην Ευρυτανία, και στον Ανάβατο, έναν εντυπωσιακό έρημο μεσαιωνικό οικισμό στη Χίο».

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, στις 22:00, στο EΡΤNEWS

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ