3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αρχίζει σήμερα στο Καρπενήσι το 3ήμερο εντατικό σεμινάριο “Ιατρικής Βουνού”. Αρωγοί στη συνδιοργάνωση οι τοπικοί φορείς

Για ακόμα μια χρονιά, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει στο Καρπενήσι το ετήσιο Εντατικό Σεμινάριο της Ιατρικής Βουνού. Θα γίνει το τριήμερο 11 έως 13 Μαρτίου 2022, με επίκεντρο το Συνεδριακό και το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Το Σεμινάριο της Ιατρικής Βουνού συνδιοργανώνεται και φέτος με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης στην Ελβετία και τελεί υπό  την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης. Αρωγοί είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο ΟΠΑΣΤΕ, ο Δήμος Καρπενησίου, το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας (ΕΔΣΕ) και το Velouchi4Mount.

“Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του Δήμου Καρπενησίου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, στόχος του σεμιναρίου είναι να οργανωθεί μια διακλαδική άσκηση ετοιμότητας σχετικά με την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση τραυματιών από το Χιονοδρομικό Κέντρο και την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο της περιοχής καθώς και σχετική εκπαίδευση των ιατρών του νοσοκομείου”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δ. Καρπενησίου.

Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις σε ζητήματα έρευνας και διάσωσης στο βουνό, τις διακομιδές, αντιμετώπιση υποθερμίας και κακώσεων από το ψύχος κ.α., θεματική που ήρθε ξανά στο προσκήνιο με τρόπο δραματικό, τους πρόσφατους θανάτους 4 ορειβατών σε Τζουμέρκα και Χελμό.

Η έναρξη θα γίνει νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (11/3), με ομιλίες στο Συνεδριακό Κέντρο. Το πρωί του Σαββάτου (12/3) θα γίνουν πρακτικά μαθήματα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου (Βελούχι) και το απόγευμα το σεμινάριο θα συνεχιστεί στο Συνεδριακό. Την τελευταία ημέρα (13/3) οι συμμετέχοντες θα βρεθούν ξανά στο βουνό.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ