26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Έφτασαν σήμερα τα πρώτα εμβόλια στο Νοσοκομείο Καρπενησίου – Ξεκινούν άμεσα οι εμβολιασμοί, οι πρώτοι στη λίστα

Σήμερα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2020, έφθασαν τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Οι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκινούν την Παρασκευή (8/1) από τους υγειονομικούς της Ευρυτανίας.

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, το όχημα που μετέφερε τις πρώτες δόσεις εμβολίων για την Ευρυτανία, πέρασε τη Σήραγγα Τυμφρηστού στις 12.15 το μεσημέρι και λίγα λεπτά αργότερα έφθασε στο νοσοκομείο. Στην παραλαβή των εμβολίων βρέθηκε ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρπενησίου, κ. Δημήτρης Καρατσίκης, καθώς και υγειονομικοί. Το κουτί μεταφέρθηκε στο Φαρμακείο του νοσοκομείου και τα εμβόλια αποθηκεύτηκαν σε ειδικό χώρο ψύξης.

Με τις πρώτες δόσεις, προορίζεται να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι, που δήλωσαν την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν στην πρώτη φάση, του Νοσοκομείου Καρπενησίου, του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

Το υπουργείο ενσωμάτωσε στην πρώτη δόση και τους υγειονομικούς από τα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας, και όχι μόνο από τα Νοσοκομεία. Έτσι, η Ευρυτανία λαμβάνει 120 δόσεις αντί για 94 (που αρχικά είχαν προγραμματιστεί) του εμβολίου κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2 των εταιρειών Pfizer/BioNTech. Οι 94 δόσεις θα δοθούν σε υγειονομικούς του Νοσοκομείου της ευρυτανικής πρωτεύουσας και οι υπόλοιπες σε υγειονομικούς στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου έχει εξοπλιστεί άρτια το εμβολιαστικό κέντρο. Βρίσκεται σε αίθουσα στο ισόγειο του κτηρίου που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, έχει εξοπλιστεί με τα ψυγεία που απαιτούνται αλλά και τα συστήματα tablet και έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο εμβολιασμού, αναμένεται να εμβολιάζονται περίπου 30 άτομα την ημέρα ενώ απαιτείται μετά τον εμβολιασμό τους 15λεπτη παραμονή τους στον χώρο. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, θα γίνεται ένας εμβολιασμός κάθε 15 λεπτά. Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου θα υπάρχει μία βάρδια εμβολιαστών, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από 5 ημέρες οι εμβολιασμοί.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ