3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

(ΒΙΝΤΕΟ) Στο Καρπενήσι η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης, επισκέφθηκε το ΓΕΛ & το δημαρχείο – Δηλώσεις για τις Πανελλαδικές

Στο Καρπενήσι βρέθηκε, το πρωί της Τετάρτης (16/6), η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Ελένη Μπενιάτα, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Συνοδευόμενη από τη Δ/ντρια ΔΔΕ Ευρυτανίας, Βασιλική Ηλιοπούλου, και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων, Γιάννη Οικονομίδη, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Λύκειο -που λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο- και το Δημαρχείο, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη, και την αρμόδια για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχο, Σοφία Ζαλοκώστα.

Επιβεβαίωσε την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών (και) στην Ευρυτανία, σημειώνοντας πως «όλα κυλούν άψογα, τα παιδιά είναι αισιόδοξα, ήρεμα και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά». Ευχήθηκε στα παιδιά «καλή δύναμη» και παραδέχθηκε ότι οδεύει προς το τέλος της μια «πολύ δύσκολη χρονιά», δίχως να παραλείψει να ευχαριστήσει για την αγαστή συνεργασία την τοπική αυτοδιοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό, που κατέβαλε διαρκή προσπάθεια ώστε «να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία και τα παιδιά να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία», καθώς και τους γονείς που «στήριξαν τα παιδιά τους».

Με τον δήμαρχο Καρπενησίου αναλύθηκε ο σχεδιασμός και προγραμματισμός για τη σχολική χρονιά 2021-2022, τονίζοντας, στις δηλώσεις της στα Ευρυτανικά Νέα, πως η Ευρυτανία αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της.

Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στην Ευρυτανία, επεσήμανε η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό, Βασιλική Ηλιοπούλου. «Όλοι -οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι οικογένειες, η πολιτεία-, με προσπάθεια, σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα, βγήκαμε νικητές», σημείωσε στη δήλωσή της και υπογράμμισε ότι οι Πανελλαδικές είναι μεν ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή των νέων παιδιών προς την επίτευξη των στόχων τους, αλλά δεν είναι σίγουρα η μοναδική προοπτική για την ανάδειξη ταλέντων και δεξιοτήτων.

Στην εξαιρετική συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης και προσωπικά την Ελ. Μπενιάτα, στάθηκε ο δήμαρχος Καρπενησίου. Σχολίασε την καλή επιδημιολογική εικόνα στην Ευρυτανία και σημείωσε πως μέσω της συνάντησης με τα εκπαιδευτικά στελέχη «μάς δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε -πολύ έγκαιρα- για την επόμενη σχολική χρονιά, έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε δυσλειτουργίες πιθανόν υπάρχουν, από πολύ νωρίς».

Η Περιφερειακή Δ/ντρια και ο Δήμαρχος Καρπενησίου απάντησαν και σε ερώτηση των Ε.Ν. σχετικά με την -ανησυχητικών διαστάσεων- μαθητική αποψίλωση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Ευρυτανία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ