2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δημιουργικό καλοκαίρι για 210 παιδιά στη Σωτήρα. Έπεσε η αυλαία της θερινής κατασκήνωσης της Μητρόπολης Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

Χαρούμενα τραγούδια, θεατρικά και πνευματικά μηνύματα και εκατοντάδες παιδικές φωνές, “πλημμύρισαν” την κατασκήνωση της Μητρόπολης στη Σωτήρα

Το 2019, η Ιερά Μητρόπολη είχε επαναλειτουργήσει τις κατασκηνώσεις της Σωτήρας, που είχαν περιέλθει σε αχρηστία από το 2009, όταν και σταμάτησαν να λειτουργούν υπό το καθεστώς της ΔΕΗ. Πέρυσι, εκατοντάδες παιδιά βρέθηκαν στην κατασκήνωση της Ανατολικής Φραγκίστας, σε μια τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, δίπλα από την ιστορική Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Φέτος, το ενδιαφέρον ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με συνολικά 210 παιδιά (100 αγόρια και 110 κορίτσια) να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

«Με τη βοήθεια του Θεού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο κατασκηνωτικές περίοδοι της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου για φέτος το καλοκαίρι στην Ανατολική Φραγκίστα Ευρυτανίας. Τα παιδιά απόλαυσαν χαρούμενες και δημιουργικές διακοπές, ζώντας την Χριστιανική ζωή στην καθημερινή πράξη», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Μητρόπολης.

«Χαρούμενα τραγούδια, θεατρικά και πνευματικά μηνύματα αλλά προπάντων αγνές παιδικές φωνές, πλημμύρισαν την Κατασκήνωση της Μητροπόλεως μας στην περιοχή Σωτήρα στις εκδηλώσεις των εορτών λήξης των δύο κατασκηνωτικών περιόδων. Φέτος φιλοξενήθηκαν στις άρτιες εγκαταστάσεις μας 210 παιδιά (100 αγόρια & 110 κορίτσια) ηλικίας 9-16 ετών, από τις 3 μέχρι τις 23 Ιουλίου», ενημερώνει η Ι.Μ. Καρπενησίου.

Τις εκδηλώσεις έκλεισε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους Αρχηγούς, τους Υπαρχηγούς και όλα τα στελέχη «για την ευλογημένη διακονία που προσφέρουν στην κατασκήνωση». Παράλληλα θερμές ευχαριστίες απηύθυνε σε όλους τους επαγγελματίες που προσέφεραν με αγάπη τρόφιμα και υλικά αγαθά καθώς και τους εθελοντές, τους ιατρούς, τον νοσηλευτή και όλο το προσωπικό που με αγάπη Θεού προσφέρει στο έργο της κατασκήνωσης. Πλήθος γονέων και κηδεμόνων έδωσε το παρών και χειροκρότησε τα παιδιά που πρόβαλαν όμορφα τραγούδια και θεατρικά κερδίζοντας το θερμότατο χειροκρότημα όλων. «Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού! Καλή αντάμωση του χρόνου!», καταλήγει η Μητρόπολη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ