6 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διήμερο μαθητικού θεάτρου στο Καρπενήσι: “Η ωραία του κουρέα: the musical”, σήμερα και αύριο, από το ΕΠΑΛ και το 1ο Γυμνάσιο

Η ταινία «Η ωραία του κουρέα» μετατρέπεται από τους μαθητές σε μιούζικαλ και παρουσιάζεται στο κοινό της πόλης στις 30 και 31 Μαρτίου

Η θεατρική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου, σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο της πόλης, ανεβάζουν την παράσταση «Η ωραία του κουρέα: the musical», βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του 1969 του Λάκη Μιχαηλίδη.

«Το σενάριο διασκευάστηκε, προστέθηκαν πολλά τραγούδια και χορός και δημιουργήθηκε μια παράσταση που θα μας μεταφέρει στις όμορφες γειτονιές του ΄70 και θα μας χαρίσει άφθονο γέλιο», αναφέρουν στο κάλεσμά τους τα παιδιά. Κι όλα αυτά με τη συμμετοχή και τη σκληρή δουλειά των παιδιών της θεατρικής ομάδας, την οργάνωση της κας Ξανθιώτου, αλλά και τη συνεργασία εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου. «Πρέπει να αναφερθεί ότι στην πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος βοήθησε πλήθος μαθητών του ΕΠΑΛ για τη δημιουργία σκηνικών και στην τεχνική υποστήριξη», τονίζεται επίσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση «Η ωραία του κουρέα: the musical» εκπροσώπησε τα σχολεία του ΕΠΑΛ και του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου στο μαθητικό Πανελλήνιο Θεατρικό Φεστιβάλ του Αγρινίου, ενώ θα παρουσιαστεί στο κοινό του Καρπενησίου το διήμερο Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στις 21:00, στο Συνεδριακό Κέντρο.

Εξάλλου, την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, στις 9 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο, η θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Καρπενησίου ανέβασε την παράσταση «Ο Μπρεχτ αγκαλιάζει τον Ιονέσκο», σε σκηνοθεσία της εκπαιδευτικού Βασιλικής Σταμάτη, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού που βρέθηκε στο Συνεδριακό.

Στιγμιότυπο από την παράσταση του ΓΕΛ (φωτο: Στέλιος Κοντοκώστας)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ