28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την 4μηνη παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας – 74 θέσεις στην Ευρυτανία – Ικανοποίηση σε ΚΕΔΕ & ΠΕΔ

Παρατείνεται για τέσσερις μήνες το πρόγραμμα «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς».

Όπως διευκρινίζεται στην σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 797- 16.2.2023) μετά το πέρας της οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον 4 μήνες υπό τους ίδιους όρους –που ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση- και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα, σε Δήμους, Περιφέρειες και λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Ωφελούμενοι των οποίων η σύμβαση έχει λήξει πριν τη δημοσίευση της ΚΥΑ, επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη ισχύος της απόφασης για όλο το χρονικό διάστημα της επέκτασης του προγράμματος.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και οι ΠΕΔ είχαν ζητήσει τη διατήρηση του προγράμματος, καθώς μέσω αυτού οι δήμοι καλύπτουν σήμερα μέρος των μεγάλων αναγκών που έχουν σε εποχικό προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις αρμοδιότητες και ευθύνες που τους έχουν δοθεί από το Κεντρικό Κράτος. Συνολικά εβδομήντα τέσσερις (74) θέσεις και δεκάδες ειδικότητες, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, περιλάμβανε το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την Ευρυτανία, σε φορείς όπως η ΠΕ Ευρυτανίας, οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων, το Θεραπευτήριο.

«Ο δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την απόφαση τετράμηνης παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα. Αίτημα που ο ίδιος ως πρόεδρος της ΠΕΔ έθετε στο αρμόδιο υπουργείο ως προτεραιότητα και ευχαριστεί για την ανταπόκριση», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Καρπενησίου. «Η λειτουργία του προγράμματος και η απασχόληση των εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες σε διάφορους τομείς του Δήμου Καρπενησίου αποτελεί ανάχωμα και ενδυναμώνει την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του φορέα μας προσφέροντας εργασία στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και παράλληλα διασφαλίζοντας παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στο δήμο μας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ