26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό… κατσίκας και σκύλου, σε Γρανίτσα & Χελιδόνα Ευρυτανίας – Συνδρομή και της 7ης ΕΜΑΚ απ’ τη Λαμία

Για δύο περιστατικά κατά τα οποία ζώα -μία κατσίκα και ένα κυνηγετικό σκυλί- εγκλωβίστηκαν σε δύσβατα σημεία, σε Γρανίτσα και Χελιδόνα, αντίστοιχα, ενημερώνει το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας (ΕΔΣΕ), που κάθε φορά δηλώνει «παρών» όπου και όποτε κριθεί αναγκαίο. Συνέδραμε μέχρι και η… 7η ΕΜΑΚ, που ήρθε απ’ τη Λαμία (!), δίχως ωστόσο να επιχειρήσει.

Το πρώτο χρονικά συμβάν έγινε το πρωί της Πέμπτης (2/12) και αφορούσε απεγκλωβισμό τραυματισμένου ζώου (κατσίκα) από βραχώδη περιοχή, πλησίον Γρανίτσας Αγράφων.

«Σε ετοιμότητα ήταν προχτές 4 μέλη της ομάδας δράσης του σωματείου μας, προκειμένου να συνδράμουν την Πέμπτη από το πρωί, στον απεγκλωβισμό κατσίκας στην Γρανίτσα Ευρυτανίας. σε συνεργασία με την ΠΥ Καρπενησίου.

Τελικά η ομάδα δεν χρειάστηκε να επέμβει γιατί στην περιοχή ήρθε κλιμάκιο από την 7η ΕΜΑΚ από την Λαμία. Όταν οι άντρες της ΕΜΑΚ έφτασαν στην περιοχή που βρισκόταν το τραυματισμένο ζώο μείναν έκπληκτοι, γιατί το τραυματισμένο ζώο είχε απεγκλωβιστεί από μόνο του και είχε απομακρυνθεί από τη περιοχή», ενημερώνει το ΕΔΣΕ.

Από το περιστατικό στη Χελιδόνα

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε ξανά ο πρόεδρος του Διασωστικού Σώματος, από τον αξιωματικό βάρδιας της ΠΕ Καρπενησίου, προκειμένου η ομάδα να συνδράμει στον απεγκλωβισμό κυνηγετικού σκύλου σε πολύ δύσβατη και απόκρημνη περιοχή κοντά στο χωριό Χελιδόνα Ευρυτανίας.

«Τελικά, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, δύο ενεργά μέλη της ομάδας δράσης του σωματείου μας, παρέα με 3 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, καθώς και δύο μέλη της κυνηγετικής παρέας που γνώριζαν καλά την περιοχή, έφτασαν σε κοντινό σημείο για να επιχειρήσουν. Έπειτα από 2 ώρες πεζοπορίας στη δύσβατη περιοχή κατάφεραν να προσεγγίσουν και να απεγκλωβίσουν το σκύλο από τα βράχια στα οποία βρισκόταν από την Κυριακή το απόγευμα», αναφέρουν για το περιστατικό, που είχε και αυτό ευτυχή κατάληξη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ