4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Οι παρέες ξέρουν να γράφουν ιστορία”. Κατάμεστη η πλατεία της Γρανίτσας Αγράφων, με αφορμή τη 16η Γιορτή Τσίπουρου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με πολυπληθή συμμετοχή η εκδήλωση-θεσμός στη Γρανίτσα Ευρυτανίας

από την έντυπη έκδοση

Γέμισαν ασφυκτικά με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα οι πλατείες της Δομνίστας του δήμου Καρπενησίου και της Γρανίτσας του δήμου Αγράφων, όπου διοργανώθηκαν και φέτος με μεγάλη επιτυχία οι ετήσιες γιορτές τσίπουρου. Η αθρόα προσέλευση επισκεπτών ήταν το κύριο γνώρισμα των εκδηλώσεων που έχουν εξελιχθεί σε θεσμό και σημείο αναφοράς κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στα μέσα φθινοπώρου. Με κοινό τόπο την αγάπη για την πατρώα γη και την παράδοση, οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους επισκέπτες για το 2024.

Η 16η Γιορτή Τσίπουρου διοργανώθηκε και εφέτος από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Γρανίτσας Ευρυτανίας, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Με πλήθος κόσμου, η γιορτή-θεσμός για τη δυτική Ευρυτανία, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την αθρόα συμμετοχή του κόσμου, η εκδήλωση άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων για την άψογη διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία που πρόσφεραν απλόχερα οι άνθρωποι του τοπικού συλλόγου.

Εκτιμάται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι περίπου 1.500 άτομα βρέθηκαν στη Γρανίτσα με αφορμή τη Γιορτή Τσίπουρου, με επισκέπτες να ταξιδεύουν ακόμα και από την… Κρήτη, την Καλαμάτα, τη Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμα περιοχές. Το γλέντι ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και οι χοροί κράτησαν μέχρι τις 11 το βράδυ, σε ένα μεγάλο ημερήσιο αγραφιώτικο πανηγύρι που έχει αγαπηθεί και κάθε χρόνο κερδίζει νέους φίλους. Συμμετείχε ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Αγρινίου «Η Ρούμελη».

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρανίτσας, κα Έφη Καρυώτη, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την πολύτιμη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους εθελοντές αλλά και τους χορηγούς που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η απονομή τιμητικής πλακέτας στους πρωτεργάτες της Γιορτής Τσίπουρου, στην παρέα εκείνη, που πριν από 16 χρόνια είχε την ιδέα και χάραξε τον αρχικό δρόμο. Για την προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού, τιμήθηκαν οι κ.κ.: Θωμάς Σκόνδρας (απονομή πλακέτας από τον τέως Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σάκη Μπαλτά), Χριστόφορος Θεοδώρου & Νατάσα Κοφίνη (απονομή πλακέτας από την Αντιδήμαρχο Αγράφων κα Αννέτα Κοτρώνα), Βασίλης Κοτρώνας (απονομή πλακέτας από την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Έφη Καρυώτη). Ξεχωριστή πλακέτα απονεμήθηκε στην κα Αρετή Μπαλτά, νοικοκυρά του χωριού, η οποία επιμελείται κάθε φορά το σύνολο των εδεσμάτων που προσφέρονται στην εκδήλωση ενώ παράλληλα συμμετέχει και στηρίζει εθελοντικά οποιαδήποτε δράση πραγματοποιείται στη Γρανίτσα. Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.

Ο τοπικός σύλλογος προσέφερε δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους τσίπουρο, μπομπότα, ψωμί, γίγαντες φούρνου, πατατοσαλάτα, ελιές, τουρσί, φέτα, τυροπιτάκια, διάφορες πίτες, όλα παρασκευασμένα αυθεντικά και παραδοσιακά, φροντισμένα με αγάπη και μεράκι. «Γιατί οι παρέες ξέρουν να γράφουν ιστορία και να προσφέρουν απλόχερα την πιο θερμή τους φιλοξενία! Με το καλό να ανταμώσουμε ξανά του χρόνου!», αναφέρουν οι διοργανωτές.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ