3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η επέτειος του “ΟΧΙ” στο Καρπενήσι. Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου (80 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Η μαθητική παρέλαση στο Καρπενήσι, ανήμερα της εθνικής επετείου

Με τον προσήκοντα σεβασμό στην ιστορική μνήμη, και τα μηνύματα του χθες ως πυξίδα για το παρόν και μέλλον του τόπου, τιμήθηκε σήμερα στο Καρπενήσι και τα χωριά της Ευρυτανίας η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στην ευρυτανική πρωτεύουσα, το πρωί του Σαββάτου (28/10), οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης επί της οδού Αποδήμων Ευρυτάνων. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου.

11λεπτο βίντεο από την παρέλαση στο Καρπενήσι

Στις 10.30 το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον ιερό κλήρο της πόλης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, για να ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία «Μάρκου Μπότσαρη». Την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας ανέλαβε η κα Κωνσταντίνα Μπάρλα, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 3ου Δημοτικού Σχολείου, για να ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η τήρηση 1’ σιγής στη μνήμη των πεσόντων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου.

Στις 11.15 το πρωί, με συννεφιασμένο ουρανό αλλά χωρίς βροχή, ξεκίνησε η παρέλαση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών τοπικών συλλόγων (πολιτιστικών, αθλητικών κ.α.), επί της οδού Αποδήμων Ευρυτάνων, με το κοινό να επιφυλάσσει το πιο θερμό του χειροκρότημα. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την παράθεση δεξίωσης από τον αντιπεριφερειάρχη στον προαύλιο χώρο του κεντρικού καταστήματος της ΠΕ Ευρυτανίας.

Συμμετείχαν στους εορτασμούς στο Καρπενήσι, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου, η Βουλευτής Ευρυτανίας κα Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Χρήστος Κακαβάς, εκπρόσωποι κομμάτων, Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών συλλόγων κ.ο.κ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ