4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καλάθια στο Αθλητικό Κέντρο. Σε εξέλιξη στο Καρπενήσι το 3ο μπασκετικό καμπ της Περιφέρειας με τον Νίκο Οικονόμου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 15 Ιουλίου, το μπασκετικό καμπ της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας στο Καρπενήσι, υπό την καθοδήγηση του πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Νίκου Οικονόμου

Με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών, ηλικίας 6 έως 16 ετών, βρίσκεται σε εξέλιξη το καμπ καλαθοσφαίρισης που υλοποιεί για 3η χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, πρωί και απόγευμα, αγόρια και κορίτσια δημοτικών και γυμνασίων, γνωρίζουν τα μυστικά του μπάσκετ.

Ο Νίκος Οικονόμου μαζί με το τεχνικό του τιμ, στο οποίο συμμετέχουν προπονητές και γυμναστές (και από τα σωματεία του Καρπενησίου), φέρνουν σε επαφή τα παιδιά με τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού, τον σεβασμό στον αντίπαλο, το ευ αγωνίζεσθαι. Η αρχή της δράσης, έγινε από την Άμφισσα, με το Καρπενήσι να αποτελεί τον δεύτερο σταθμό των θερινών καμπ, που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, τους Δήμους Λαμιέων, Χαλκιδέων, Δελφών, Λεβαδέων, Θηβαίων.

«Είμαστε για τρίτη χρονιά εδώ (…). Κάθε χρόνο το καμπ εξελίσσεται, κάθε χρόνο βλέπουμε και περισσότερα παιδιά. Νομίζω ότι και φέτος έχουμε πολύ μεγάλη επιτυχία. Είμαστε χαρούμενοι που δίνουμε χαρά στα παιδιά. Μας περιμένουν κάθε καλοκαίρι τα παιδιά και ευελπιστώ να δημιουργήσουμε κάτι πολύ όμορφο και να έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια», δήλωσε στην εφημερίδα ο υπεύθυνος των καμπ, παλαίμαχος παίκτης και νυν προπονητής, Νίκος Οικονόμου.

«Οι στόχοι είναι», πρόσθεσε, «αρχικά, κάποια παιδιά τα οποία δεν έχουν ασχοληθεί με το μπάσκετ να έρθουν στο γήπεδο του μπάσκετ, να γνωρίσουν το άθλημα και από εκεί και πέρα σε κάποια παιδιά που ήδη ασχολούνται με το μπάσκετ να προσπαθήσουμε να τους βάλουμε ένα λιθαράκι ακόμα σε εξειδικευμένες ασκήσεις, σε ντρίπλα, σουτ και πάσα. Να συνεχίσουν μετά την υπόλοιπη δουλειά στα σωματεία όπου ανήκουν». «Το σημαντικό δεν είναι να ψάξουμε να βρούμε ταλέντα, το σημαντικό είναι σε περίοδο διακοπών, σε περίοδο που έχουμε παιδιά αποφορτισμένα από υποχρεώσεις και σχολεία, να έρθουν στο γήπεδο και το μόνο που θέλουμε είναι να χαρούν και να περνάνε ωραία», κατέληξε.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ