3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μπάσκετ / Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός στη “ζούγκλα” του ΟΑΚΑ – Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ο 4ος τελικός

Το 14ο πρωτάθλημά του στο μπάσκετ πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, σε έναν επεισοδιακό τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Δύο λεπτά και 46” πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (35-63 το σκορ υπέρ των «ερυθρόλευκων») στο σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ, άναψαν καπνογόνα, συνοδεία ρίψεων αντικειμένων και νερών στον πάγκο των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και οι διαιτητές, οι οποίοι διέταξαν -αρχικά- την εκκένωση του κλειστού.

Αποχωρώντας οι οπαδοί άναψαν νέα καπνογόνα και ξήλωσαν καθίσματα (ακόμη και το τραπέζι της γραμματείας), με αποτέλεσμα να εισέλθουν δυνάμεις των ΜΑΤ στον αγωνιστικό χώρο.

Ολο αυτό το σκηνικό χάους, ανάγκασε το διαιτητικό τρίο να διακόψει οριστικά την αναμέτρηση, με τον Παναθηναϊκό πλέον να αναμένει πολύ βαριά τιμωρία (αφαίρεση βαθμών από τη νέα χρονιά, ποινή κεκλεισμένων θυρών και βαρύ πρόστιμο) και να κλείνει με τον χειρότερο τρόπο, μια κάκιστη αγωνιστικά σεζόν.

Ολα είχαν αρχίσει ιδανικά (το παρών έδωσαν και οι αδελφοί Αντετοκούνμπο), σε ένα γήπεδο όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ναυαγίου, ενώ οι ομάδες αγωνίστηκαν με διακριτικό πένθους στις φανέλες.

Οι «αιώνιοι» είχαν εκτός μάχης τον Πονίτκα και τον Παπανικολάου, με την απώλεια των γηπεδούχων να είναι (και να αποδεικνύεται) καταλυτική από το α’ ημίχρονο, όπου, ουσιαστικά, κρίθηκαν όλα.

BASKET LEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / 4ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ – ΟΣΦΠ / ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΕΦ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ /EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φαντασία στην επίθεση στο πρώτο μισό του 1ου δεκαλέπτου, κυκλοφόρησε τη μπάλα και βρήκε διαδρόμους προς το καλάθι του Ολυμπιακού, ο οποίος απαντούσε με κυρίως τρίποντα (4/6 έναντι 2/7 των «πράσινων»), με την περίοδο να κλείνει στο 15-24.

Οι διαιτητές άφησαν τις επαφές, χωρίς να σφυρίζουν τα… πάντα ένθεν κακείθεν και οι «ερυθρόλευκοι» «σφίγγοντας» περισσότερο την άμυνά τους, έκαναν τους γηπεδούχους να χάσουν από νωρίς το «μυαλό» τους.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε κατά ριπάς από το «τόξο» (8/12 τρίποντα στο α’ μέρος, έναντι 3/14 του αντιπάλου του), ενώ ο Παναθηναϊκός με απομονωμένο τον Λι, επιχειρούσε ανορθόδοξα να βάλει τη μπάλα στο καλάθι. Στα μέσα της 2ης περιόδου η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +16 (21-37) για να κλείσει το ημίχρονο στο +22 (26-48) με τις δύο ομάδες να παίζουν… κάτι σαν μπάσκετ τα τελευταία λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός, ουσιαστικά, δεν… βγήκε στο παρκέ στην 3η περίοδο, βλέποντας τον Ολυμπιακό να κάνει πάρτι και τη διαφορά να εκτοξεύεται μέχρι και το +32 (31-63).

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 26-48, 35-63 στα 2:46 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ