26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Διεκδίκησαν μέτρα και παρεμβάσεις ενάντια στην ακρίβεια – Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Όσα έγιναν στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, το απόγευμα της Πέμπτης 13/10.

Με τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, το απόγευμα (18:00) της Πέμπτης, 13 Οκτωβρίου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα με την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν τοπικά σωματεία, σύλλογοι και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Βίντεο με δηλώσεις από τη συγκέντρωση

Στη συγκέντρωση πήραν το λόγο ο Γιώργος Μπακογιώργος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ, ο Κώστας Μαστροκώστας, εκπαιδευτικός, γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ ν. Ευρυτανίας, ο Δημήτρης Γκορόγιας, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΕΦΚΑ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ/Σ Καρπενησίου, ο Γιάννης Γιαννούλης από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αγράφων, η Σπυριδούλα Παπαδοπούλου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου και η Ελένη Αθανασιάδου, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Θεραπευτηρίου Καρπενησίου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

«Στόχος της συγκέντρωσης ήταν να δώσουμε ένα πρώτο βροντερό μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια, στις υψηλές τιμές στην ενέργεια και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καρπενησίου», δήλωσε στην εφημερίδα η Ελ. Αθανασιάδου και σημείωσε πως «κανένας δεν πρέπει να καθίσει σπίτι του με σκυμμένο το κεφάλι υπό αυτές τις συνθήκες (…), αλλά όλοι μαζί να παλέψουμε για κάτι καλύτερο, γιατί μας ανήκει».

«Η συγκέντρωση μας αφορά όλους», επεσήμανε η Σπ. Παπαδοπούλου και εκτίμησε ότι η εκτόξευση τιμών «θα χτυπήσει όλες τις κοινωνικές τάξεις και επαγγελματικές ομάδες», προαναγγέλλοντας έναν πολύ δύσκολο χειμώνα για τον εμπορικό κόσμο (αλλά και όχι μόνο) του Καρπενησίου.

Ο λαός πρέπει να κινητοποιηθεί και να αντιδράσει ενάντια «στην απογείωση των τιμών, την εξουθένωση των λαϊκών στρωμάτων και των φτωχών νοικοκυριών που προβλέπεται με βάση τις τιμές της ενέργειας», ανέφερε ο Κ. Μαστροκώστας και εκτίμησε πως μόνο ο οργανωμένος αγώνας είναι σε θέση να ανατρέψει τα σχέδια φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ