3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Κάλαντα και ύμνοι Χριστουγέννων από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο εορταστικό κλίμα των ημερών ήταν προσαρμοσμένη η μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δ.Σ. Καρπενησίου, από την Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης

από την έντυπη έκδοση

“Πλημμύρισε” από μελωδίες, κάλαντα και ύμνους των Χριστουγέννων, η αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, εκεί όπου το απόγευμα της Παρασκευής, 15 Δεκεμβρίου 2023, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής παρουσίασε ένα άρτιο μουσικό πρόγραμμα.

Η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων και η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, εισήγαγαν το κοινό στο γιορτινό κλίμα των ημερών, ερμηνεύοντας παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ, σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, τα μέλη έψαλλαν επίκαιρους ύμνους Χριστουγέννων, συντροφιά με διηγήματα του Φώτη Κόντογλου και του Ανδρέα Καρκαβίτσα. Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, λειτούργησε έκθεση παιδικού χριστιανικού βιβλίου. Ακούσαμε κάλαντα από τη Θράκη, την Ικαρία, τη Σκιάθο, την Ανατολική Ρωμυλία, τον Πόντο, την Προποντίδα, αλλά και τη Βράχα Ευρυτανίας.

11λεπτο βίντεο

Οι «Ορειψάλτες», η Χορωδία Σχολής Βυζ. Ι.Μ. Καρπενησίου, ήταν οι: Γεωργοπούλου Μαρία, Γιαννόπουλος Σπυρίδων, Δαράβαλη Κατερίνα, Ελ Ταχάν Βασιλική, Ηλιοπούλου Ευσταθία, Ηλιοπούλου Σοφία, Θωμαΐδου Σοφία-Βενετία, Καλύβα Πηνελόπη, Μαντζούρη Μαρία, Μιχαήλ Βαΐα, Μιχαλεάκος Παναγιώτης, Ντότσικα Αριάδνη και Άρτεμις, Παπαποστόλου Ελένη, Σώρου Κατερίνα, Τσιάρα Θωμαΐς και οι μικροί: Ηλιόπουλος Νικήτας, Μιχαλεάκος Λάμπρος, Πασόπουλος Χρήστος και Εράσμια. Τη χορωδία ενηλίκων αποτελούσαν οι: Αποστολάκης Γεώργιος, Δαράβαλης Ιωάννης, Ηλιόπουλος Νικόλαος, Μουρτογιάννης Γεώργιος, Μουρτογιάννης Ναπολέων, π. Κων/νος Λιάπης, Πριόνας Γεώργιος, Σιακαβέλλας Ιωάννης, Σιαξαμπάνης Γεώργιος, Τσουγγάνης Σεραφείμ, Φυσέκης Στέργιος, Χρυσικός Φώτης.

Συμμετείχαν, επίσης, οι: Λιάσκος Παύλος (Λαμία) και Μελισσουργού Μαγδαληνή (από την Αγία Τριάδα Ευρυτανίας), Κούτρα Κατερίνα και Κοττή Κωνσταντίνα από το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και οι: Τσιγιάννης Νικόλαος, Τσιγιάννη Ειρήνη και Εμμανουέλα και Γούλας Γεώργιος (από τη Λειβαδιά). Φλογέρες, καβάλι: Στράτος Πασόπουλος, Βιολί: Καλοπήτας Μανώλης, Κρουστά: Ηλιόπουλος Νικόλαος, Μιχαλεάκος Παναγιώτης, Τσάκνης Δημ.- Μάριος, Σαντούρι: Σοφία Ηλιοπούλου.

Οι «Ταμπουρόβιοι» (σύνολο ταμπουρά Μουσικού Σχολείου Λαμίας) ήταν οι: Καρανικόλας Γεώργιος, Καρανικόλας Ιωάννης, Κουράκος Ηλίας, Λώλας Δημήτριος, Μπαρτσώκας Αθανάσιος, Κουτρούμπας Άγγελος, Πανταζέλου Δέσποινα, Σφακιανός Γεώργιος και Τσινάβου Μελίτα.

Την προετοιμασία και διεύθυνση είχε αναλάβει ο Ηλιόπουλος Αναστάσιος, ενώ τα διηγήματα του Φώτη Κόντογλου «Παραμονή Χριστούγεννα» και του Ανδρέα Καρκαβίτσα «Οι ήχοι της καμπάνας» διάβασε ο Ελευθέριος Ηλιόπουλος. Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον Δήμο Καρπενησίου και τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου, Ιωάννη Ευθυμίου, για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων, τον Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου Καρπενησίου και τον π. Νικόλαο Σταμούλη για τη φιλοξενία των μαθητών, τη Μαρία Καραγιαννάκη, διευθύντρια της Ακαδημίας Μουσικής & Τεχνών – Ωδείο Ιωνικός Ρυθμός (Λειβαδιά) και την Κατερίνα Κοσμίτη για την υποστήριξή τους.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ