26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Το πιο ζεστό χειροκρότημα για τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου, που ανέβασαν την Αντιγόνη του Σοφοκλή (ΦΩΤΟ)

Την Αντιγόνη, την αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή, ανέβασε (Σάββατο 8/4) το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Καρπενησίου. Μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, μέλη της ομάδας, ανέβηκαν στη σκηνή του -γεμάτου από κόσμο- συνεδριακού κέντρου και ερμήνευσαν ρόλους της αρχαίας τραγωδίας, αποτυπώνοντας την προσπάθεια της Αντιγόνης να θάψει τον νεκρό αδελφό της, Πολυνείκη, παρά την αντίθετη εντολή του Κρέοντα, βασιλιά της Θήβας, θέτοντας την τιμή των θεών και την αγάπη για τον αδερφό της υπεράνω των νόμων των ανθρώπων.

«Τα παιδιά δίδαξαν Θέατρο! Μια μοναδική παράσταση παρακολουθήσαμε στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο που στέφθηκε με τεράστια επιτυχία και άφησε άφωνους και καθηλωμένους σε όλη την διάρκεια του έργου τους θεατές», αναφέρει για το έργο ο Δήμος Καρπενησίου. «27 παιδιά από 5-12 ετών έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μας έκαναν όλους υπερήφανους», διαβάζουμε.

«Με απόλυτο σεβασμό στο αρχικό κείμενο, παρουσίασαν την τραγωδία του Σοφοκλή “Αντιγόνη” αποδίδοντας τους ρόλους και τα σπουδαία διαχρονικά μηνύματα μέσα από τις καταπληκτικές ερμηνείες τους. Την εξαιρετική σκηνοθεσία, την διδασκαλία, την εμψύχωση και την προσαρμογή κειμένων ανέλαβε η υπεύθυνη του θεατρικού εργαστηρίου Νεκταρία Ευσταθιάδου την οποία και ευχαριστούμε θερμά», τονίζει ο δήμος.

«Υποκλινόμαστε», καταλήγει η ανάρτηση, «στους ηθοποιούς μας για το σπουδαίο αποτέλεσμα και ευχαριστούμε τους εθελοντές και όλους αυτούς που συνέβαλαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία της θεατρικής παράστασης!  Ο Δήμος Καρπενησίου θα συνεχίσει να στηρίζει με αίσθημα ευθύνης, κάθε προσπάθεια παραγωγής πολιτισμού στην πόλη μας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ