28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Κλείδωσαν” οι ημερομηνίες διεξαγωγής των περιφερειακών – αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023

Στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο «κλείδωσαν» οι ημερομηνίες διεξαγωγής των περιφερειακών – αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα στο υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 πρόκειται να διεξαχθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου. «Στις 8 Οκτωβρίου 2023 που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, ο νόμος αυτός θα δίνει τη δυνατότητα στον Δήμαρχο και στον Περιφερειάρχη που θα εκλεγεί, να υλοποιήσει το πρόγραμμα το οποίο με την ψήφο τους επέλεξαν οι πολίτες», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα αλλά και όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας για αλλαγή της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχε παραπέμψει στον σχετικό νόμο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ