26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Στο Καρπενήσι και τα 4 σημερινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – Εξήντα μολύνσεις το τελευταίο δεκαήμερο

Σε 3.080 ανέρχονται τα νέα περιστατικά covid στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής 2 Απριλίου 2021.

Στην Ευρυτανία καταχωρήθηκαν επιπλέον τέσσερα (4) περιστατικά covid και στο σύνολό τους εντοπίστηκαν στο Καρπενήσι. Αφορούν δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 41 ετών, καθώς και δύο γυναίκες, 24 και 34 χρόνων. Εξ αυτών, δύο θετικά τεστ προέκυψαν από τους ελέγχους covid που πραγματοποίησε σήμερα (2/4) το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Καρπενήσι.

Όπως έχουν επισημάνει τα Ευρυτανικά Νέα, την τελευταία εβδομάδα ο κύριος όγκος των περιστατικών αφορά το Καρπενήσι, όπου και εστιάζονται οι προσπάθειες των τοπικών αρχών για έλεγχο της διασποράς -μέσα από τα συνεχή τεστ και την αποτελεσματική ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σε επίπεδο νομού, οι μολύνσεις του δεκαημέρου ανέρχονται σε εξήντα (60), με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να ανακοινώνει, στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, τη διατήρηση της Ευρυτανίας στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), τουλάχιστον για μία ακόμη εβδομάδα.

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει -με αυστηρά μέτρα- το λιανεμπόριο, ενώ από το Σάββατο (3/4) -και μόνο για τα Σαββατοκύριακα- οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν και με το ΙΧ (και εκτός οικείου δήμου) προκειμένου να αθληθούν.

Εξάλλου, ο Δήμος Καρπενησίου θα ξεκινήσει να λαμβάνει δεδομένα από τα λύματα της πόλης, προκειμένου να υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία για την παρουσία του ιού στην κοινότητα. Η επιδημιολογία λυμάτων αποτελεί ένα χρήσιμο «εργαλείο» παρακολούθησης των αποβλήτων, με σκοπό να εξαχθούν χρήσιμες επιδημιολογικές πληροφορίες για ένα πληθυσμό, ιδίως δε σήμερα, που η πανδημία του κορονοϊού απαιτεί σύγχρονες, έγκυρες και έγκαιρες αναλύσεις.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ