19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Τι έδειξαν τα rapid test που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας. Εν αναμονή νέων ανακοινώσεων

Θετικά είναι τα νέα που έρχονται από το Ραπτόπουλο του δήμου Αγράφων, χωριό το οποίο τελεί υπό καθεστώς τοπικού lockdown εδώ και μία εβδομάδα, ύστερα από την έξαρση κρουσμάτων στον μόνιμο πληθυσμό.

Το πρωί της Τρίτης (15/12), κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν μαζικούς ελέγχους στο χωριό, ώστε να διαπιστωθεί η πορεία εξάπλωσης (ή μη) του ιού. Διενεργήθηκαν σαράντα ένα (41) ράπιντ τεστ, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα πληθυσμού, τα οποία στο σύνολό τους προέκυψαν αρνητικά.

Τα περιοριστικά μέτρα στο Ραπτόπουλο έχουν ισχύ μέχρι και το πέρας της σημερινής ημέρας, 15 Δεκεμβρίου. Οι αρμόδιες αρχές επανεκτιμούν την κατάσταση και αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.

Στις 9/12, υπό τον φόβο μεγάλης διασποράς και με γνώμονα την ηλικιακή σύνθεση των κατοίκων των χωριών της δυτικής Ευρυτανίας, με εντολή Χαρδαλιά η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έλαβε την απόφαση να “σφραγίσει” το χωριό. Την επιτήρηση και την εφαρμογή του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων, είχε αναλάβει η αστυνομία.

Ραπτόπουλο: Μετά το πέρας της διενέργειας των τεστ, πραγματοποιήθηκε απολύμανση στον χώρο (δημοτικό σχολείο)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ