26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στους εφοριακούς, από το ΕΚΑΒ Καρπενησίου

Το ΕΚΑΒ, ως επίσημος δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στο πλαίσιο του πανελλαδικού εκπαιδευτικού σχεδίου δράσης του, διοργάνωσε, για 8η χρονιά, την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα: «ΕΚΑΒ be S.A.F.E. – Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή!». Ομιλίες και σεμινάρια έγιναν σε όλη την επικράτεια, από τις 12 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2021.

Στην Ευρυτανία, το ΕΚΑΒ Καρπενησίου εκπαίδευσε τους υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ., που συμμετείχαν σε εκπαίδευση -θεωρητική και πρακτική- παροχής Α’ Βοηθειών, το πρωί της περασμένης Τρίτης (14/12), στο Συνεδριακό Κέντρο.

Η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.

Οι εκπαιδευτές διασώστες, νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης σε όλη την Ελλάδα, που περιλάμβαναν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ