2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με τη Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Θεραπευτηρίου Ευρυτανίας Κλεομένης Λάππας – Τι συζητήθηκε στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας

Συνάντηση των Προέδρων των Περιφερειακών Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας με την Ευρυτάνισσα Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση εργασίας της Υπουργού κας Σοφίας Ζαχαράκη με τον Διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, κ. Κλεομένη Λάππα, και τους Προέδρους των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών της χώρας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πύρρος και η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής κα. Στέφου.

Η Υπουργός έθεσε τους στόχους του Υπουργείου για την επόμενη 4ετια δίνοντας έμφαση στην ανάγκη προώθησης της αποϊδρυματοποίησης μέσω των θεσμών την αναδοχής και της υιοθεσίας. Επιπλέον  τόνισε πως κύριο μέλημα του Υπουργείου είναι η προστασία των ατόμων με αναπηρία μέσω πολλαπλών προγραμμάτων όπως η θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού, η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τα Κέντρα Διημέρευσης και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία και η ίδρυση  Διαμερισμάτων Ημιαυτόνομης Διαβίωσης σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Υπουργός ζήτησε από τους Προέδρους να ενημερώνεται άμεσα για όλα τα προβλήματα που προκύπτουν και υπογράμμισε  την βαρύτητα του ρόλου τους τόσο στην προστασία των περιθαλπόμενων, όσο και στην εξασφάλιση χρηστής οικονομικής διοίκησης.

Με τη σειρά τους οι Πρόεδροι ενημέρωσαν την Υπουργό για την άμεση ανάγκη στελέχωσης  των κέντρων με επιπλέον μόνιμο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους, την ανάγκη χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών καθώς  και την αναγκαιότητα της άμεσης ολοκλήρωσης της απονομής των τακτικών επιχορηγήσεων, προκειμένου να καλύψουν πάγιές  τους ανάγκες, που παρουσιάζονται αυξημένες  λόγω του πληθωρισμού.

Η Υπουργός αναφερόμενη στο θέμα της χρηματοδότησης απάντησε «…εμείς θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια χρηματοδότησής σας, με κύριο όμως γνώμονα τον σεβασμό των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών».

Επιπλέον δεσμεύτηκε για την θωράκιση της παιδικής προστασίας καθώς και την ανάπτυξη παραγωγικών συνεργασιών  για την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων που θα συμβάλουν με θετικό πρόσημο στην απασχόληση, την επιμόρφωση και την ισότιμη συμμετοχή των ωφελούμενων στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ