3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, η Σεμέλη Ζαρμακούπη αναχώρησε για τα European Games της Πολωνίας – Πότε αγωνίζεται (vid)

Το απόγευμα της Πέμπτης (28/6) αναχώρησε, με την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Kick Boxing Σεμέλη Ζαρμακούπη, με προορισμό την Πολωνία και αφορμή τη διοργάνωση European Games 2023, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού.

Η Σεμέλη, μαζί με άλλους 4 αθλητές από την Ελλάδα, θα λάβει μέρος στο άθλημα του kick boxing, επιδιώκοντας διάκριση απέναντι στην ευρωπαϊκή ελίτ. Στη διοργάνωση «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023» συμμετέχουν 48 χώρες της Ευρώπης με περίπου 7000 αθλητές και αθλήτριες σε 24 αθλήματα, εκ των οποίων τα 19 θα δώσουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής του kick boxing / από dinamika.apexsports.gr
Από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής του kick boxing / από dinamika.apexsports.gr

Για πρώτη φορά θα υπάρχει το άθλημα του Kick Boxing, καθώς έχει ενταχθεί πλέον στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2028. Οι αθλητές που κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα European Games ήταν από Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας το 2022, εκεί όπου η Σεμέλη κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Όλοι οι αθλητές που θα αγωνιστούν στα European Games είναι οι καλύτεροι αθλητές της Ευρώπης. Η Καρπενησιώτισσα πρωταθλήτρια αφίχθη χθες αργά το βράδυ στην Κρακοβία και εντάχθηκε με τους άλλους αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό. Θα αγωνιστεί την Παρασκευή 30/6 το απόγευμα. Να της ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλή επιστροφή.

Με στοιχεία από apexsports.gr

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ