3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με 330 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το 2ο Sterea Run στο Καρπενήσι – Όλα τα αποτελέσματα και οι πρωταγωνιστές

Γίνεται θεσμός ο δρομικός αγώνας της σειράς Sterea Run και στο Καρπενήσι

Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στήθηκε στο Καρπενήσι, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (15/7). Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. «Καρπενήσι 2002», με την υποστήριξη και συμβολή του Δήμου Καρπενησίου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας, οργάνωσαν τον 2ο Νυχτερινό Αγώνα στην πόλη του Καρπενησίου με τίτλο 2o Sterea Run – Night Run Karpenisi, μια δέσμη αγώνων που περιλάμβανε αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων, αγώνα δρόμου 5.000 μέτρων και αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Το 2ο Night Run Karpenisi, όπως μεταδόθηκε ζωντανά

Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 330, με ανθρώπους όλων των ηλικιών, από 6 έως 76 ετών, να παίρνουν εκκίνηση από την κεντρική πλατεία Καρπενησίου, με πρώτο μέλημα τη χαρά της ίδια της συμμετοχής. Η διαδρομή του αγώνα δρόμου 10χλμ οδηγούσε τους αθλητές και τις αθλήτριες μέχρι το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, ενώ οι δρομείς στα 5χλμ κινήθηκαν επί της Ε.Ο. Καρπενησίου-Λαμίας και έκαναν αναστροφή στο ύψος του ΚΤΕΟ για να επιστρέψουν στην κεντρική πλατεία. Η δρομική βραδιά άνοιξε με τους αγώνες δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, με συνολικά 86 συμμετοχές. Η πιο πολυπληθής διαδρομή αποδείχθηκε το 5άρι, με 145 δρομείς να παίρνουν εκκίνηση, ενώ στα 10χλμ δοκίμασαν τις αντοχές τους συνολικά 96 αθλητές/τριες.

Μεγάλος νικητής στα 10.000μ. -με χρόνο 33:18- ήταν ο 24χρονος Μάριος Αναγνώστου από τη Λαμία, από τους καλύτερους νεαρούς Έλληνες δρομείς, μέλος της Εθνικής Ομάδας με συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις. Στη 2η θέση της Γενικής Κατάταξης -και 1η στις Γυναίκες- η Ματίνα Νούλα, γνώρισε την αποθέωση… εντός έδρας, τερματίζοντας με χρόνο 40:29, ενώ θέση στο βάθρο κέρδισε και ο -επίσης Καρπενησιώτης- Χάρης Ζαραβέλης, με επίδοση 41:10. Το ασημένιο μετάλλιο στην Κατηγορία Γυναικών κατέκτησε η Άννα Πολύζου και τρίτη ήταν η Αργυρώ Σταματίου. Στους Άνδρες, το βάθρο των νικητών -στην 3η θέση- συμπλήρωσε ο Αλέξιος Γεωργούλιας.

Στα 5.000μ., στην Κατηγορία Ανδρών, νικητής αναδείχθηκε ο Σωτήρης Τσόνης, με τον Μενεγή Τάκη και Κων/νο Μπιτζηλαίο να κατακτούν τη 2η και 3η θέση, αντίστοιχα. Στις Γυναίκες, η Μαργαρίτα Φρυγανιώτη ήταν η γρηγορότερη, με 2η την Κων/να Ανδρικοπούλου και 3η την Έφη Λέρη, από το Καρπενήσι.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ