3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μια ημέρα νωρίτερα η λαϊκή στο Καρπενήσι, λόγω των Θεοφανίων – Υποχρεωτική η διασύνδεση με POS για τους εμπόρους

Η ανακοίνωση του Δήμου Καρπενησίου

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, λόγω της αργίας των Θεοφανίων, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, η Λαϊκή Αγορά στο Καρπενήσι θα λειτουργήσει μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024.

«Από τον Δήμο Καρπενησίου ανακοινώνεται ότι επειδή το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, είναι αργία, λόγω των Θεοφανίων, η λαϊκή αγορά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Καρπενησίου.

Εξάλλου, καθίσταται, πλέον, υποχρεωτική η διασύνδεση με POS και στον κλάδο των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών. Οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια κ.ο.κ., εφεξής υποχρεούνται να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία IRIS. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η σχετική υπουργική απόφαση ορίζει ότι για το χρονικό διάστημα από 01/02/2024 έως και 01/03/2024/ αναστέλλεται κατ’ εξαίρεσιν η επιβολή προστίμου στους νέους υπόχρεους, εφόσον αποδεδειγμένα έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών έως και 31/01/2024 και τελούν εν αναμονή για την εγκατάστασή του.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ