6 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Μπροστά για την Παιδεία” / Βράβευση 102 αριστούχων στη Λάρισα – Τα Ευρυτανόπουλα που έλαβαν χρηματικό έπαθλο

Τους 102 αριστούχους αποφοίτους Λυκείων στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας βράβευσε η Eurobank στη Λάρισα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Μπροστά για την Παιδεία”

από την έντυπη έκδοση

Συνολικά εκατόν δύο (102) αριστούχους αποφοίτους Λυκείων στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας βράβευσε η Eurobank στη Λάρισα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο “Μπροστά για την Παιδεία”, το οποίο συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έχοντας βραβεύσει συνολικά 22.571 αριστούχους σε όλη την Ελλάδα.

Οι αριστούχοι μαθητές/τριες, που ξεχώρισαν φέτος στις συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, τιμήθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου 2023. Οι μαθητές, οι οικογένειές τους, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τοπικοί φορείς, βρέθηκαν ξανά μαζί σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα.

Στη Λάρισα ταξίδεψαν και δύο αριστούχοι από την Ευρυτανία. Έλαβαν βραβείο και χρηματικό έπαθλο, η Μαρία Σταμούλη του Νικολάου, φοιτήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στην Αθήνα, απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, και ο Μιχάλης Κολοκώτσιος του Κων/νου, φοιτητής Πληροφορικής και Τηλεματικής στην Αθήνα, απόφοιτος του Επαγγελματικού Λυκείου Καρπενησίου.

Το πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία», που υλοποιεί η τράπεζα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βραβεύει τον/την αριστούχο απόφοιτο/η από κάθε ένα από τα 1.830 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, ο/η οποίος/α συγκέντρωσε το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στο σχολείο του/της, από τους βαθμούς των τεσσάρων (4) πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, το οποίο είναι από 72 και άνω στην εικοσάβαθμη κλίμακα (δεν λαμβάνονται υπόψη τα ειδικά μαθήματα). Πέραν της ηθικής αναγνώρισης, κάθε παιδί που διακρίνεται λαμβάνει συμβολικά και χρηματική επιβράβευση. Από την εκκίνηση του Προγράμματος το 2003, η Τράπεζα έχει διαθέσει, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.571 αριστούχων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε επτά Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο κάθε ένας από τους αριστούχους μαθητές με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Από την Ευρυτανία, το ΓΕΛ Καρπενησίου διακρίθηκε για 20η φορά στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος. Το βραβείο παρέλαβε η φιλόλογος του σχολείου, Μαρία Λιάκου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Βουλευτής Ευρυτανίας, Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ