3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέο Δ.Σ. στον Σύνδεσμο Μεγαλοχωριτών “Η Αγία Παρασκευή”, που συμπληρώνει 153 χρόνια “ζωής” και δράσης

Ο Σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών Ευρυτανίας “Η Αγία Παρασκευή” αποτελεί ένα από τα παλαιότερα σωματεία του νομού, με έτος ίδρυσης το 1870 από τη μεγαλοχωρίτικη παροικία της Κωνσταντινούπολης

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών «Η Αγία Παρασκευή». Πρόσφατα, συνήλθε σε Σώμα το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε από την εκλογική διαδικασία.

Ως πρόεδρος συνεχίζει ο Ανδρέας Παΐδας, με αντιπρόεδρο τον Κων/νο Ντάλλα και Γραμματέα την Πηνελόπη Καρβέλη. Χρέη ταμία θα εκτελεί ο Βαγγέλης Πριτσιόλας και μέλη είναι οι: Δημήτρης Βονόρτας, Κων/νος Καραμέτας και Μαρία Τσουκαλά.

Ο Σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών έχει συμπληρώσει 153 χρόνια «ζωής» και δράσης στην Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα και το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, γενέτειρα των ιδρυτών του. Πρωτοσυστάθηκε στην Πόλη από την εκεί μεγαλοχωρίτικη παροικία ως αγαθοεργό σωματείο το έτος 1870, με την επωνυμία «Το εν Κωνσταντινουπόλει Αδελφάτο των Μεγαλοχωριτών Η Αγία Παρασκευή». Από το 1870 και μέχρι το 1929, η Αδελφότητα Μεγαλοχωριτών ανέπτυξε ποικιλόμορφη δράση στην Κων/πολη, όπου ήταν και η έδρα της.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Σύνδεσμος πέρασε πολλές φάσεις ακμής και δημιουργίας, αλλά και μικρά διαστήματα περιορισμένης δράσης, όπως είναι άλλωστε φυσικό, σε μία ιστορική πορεία που ξεπερνά, κατά πολύ, τον ένα αιώνα. Στη μακροχρόνια πορεία του ο Σύνδεσμος έχει να επιδείξει μία μεγάλη γκάμα έργων κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τη γενέτειρα, το Μεγάλο Χωριό, έργα για τα οποία τιμήθηκε με βραβεία, τόσο από το Εθνικό Ίδρυμα (1961), όσο και από την Ακαδημία Αθηνών (1966). Από το 1932 ο Σύνδεσμος εκδίδει το περιοδικό «Η ΦΩΝΗ του Μεγάλου Χωριού». Από το 1988 έγινε η έναρξη προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «Πολιτιστική Εβδομάδα Μεγάλου Χωριού».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ