2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Ναι” από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για τη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό – Κ. Μπακογιάννης: “Απόψε γράφτηκε ιστορία”

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, υπερψήφισαν χθες (30/3) με ποσοστό 68,5% τις τρεις συμβάσεις της «Διπλής Ανάπλασης» (με Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΠ Ελαιώνα) και πλέον δόθηκε το τελικό «πράσινο φως» για την υλοποίηση του πρότζεκτ κατασκευής νέου γηπέδου.

Οι τρεις συμβάσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στη «Διπλή Ανάπλαση» και το «ναι» στη «μετακόμιση» του συλλόγου στον Βοτανικό, πήραν την έγκριση της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Α.Ο., με ποσοστό 68,5%, με τα μέλη του «τριφυλλιού» να δίνουν το τελικό «πράσινο φως» για να προχωρήσει μέχρι τέλους και να υλοποιηθεί το πρότζεκτ συνολικού προϋπολογισμού 267 εκατ. ευρώ.

Τη στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, είχε δώσει απ’ τις 2 Μαρτίου (με αυξημένη πλειοψηφία), εξουσιοδότηση προς το Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, για να υπογράψει τις συμβάσεις που αφορούν τη δημοτική αρχή κι έπραξαν το ίδιο τα Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΑΕΠ Ελαιώνα, το μόνο που απέμεινε ήταν η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Αθλητικού Ομίλου, προκειμένου να οδηγηθεί το όλο θέμα στις υπογραφές.

Μέσα στον επόμενο μήνα θα πρέπει να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία του γηπέδου, η οποία (μαζί με την εξέταση των ενστάσεων) θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Η πρόθεση που υπάρχει άλλωστε -με βάση τις εξαγγελίες της δημοτικής αρχής- είναι έως το τέλος του 2023 να έχουν γίνει οι οριστικές μελέτες και οι αναθεωρήσεις των οικοδομικών αδειών του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου και να υπάρχει ο ανάδοχος εγκατεστημένος στον Βοτανικό, για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο.

Μπακογιάννης: “Απόψε γράφτηκε ιστορία

Την ικανοποίησή του για το πλειοψηφικό «ναι» του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας πως «απόψε γράφτηκε ιστορία». Το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό, το μέλλον ανήκει στην Αθήνα, ανέφερε σε σχετική ανάρτηση.

«Απόψε γράφτηκε ιστορία. Πιστέψαμε στη Διπλή Ανάπλαση. Τόσο πολύ που για να γίνει πραγματικότητα κάναμε όσα μπορούσαμε και ακόμα περισσότερα. αίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δικαίωσε την προσπάθειά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση, ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας. Από εδώ και εμπρός, Παναθηναϊκοί και Αθηναίοι αξίζει να είναι μόνο υπερήφανοι. Το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό, το μέλλον ανήκει στην Αθήνα», έγραψε στο facebook ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη

“Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης με ποσοστό 68,5%. Αναλυτικότερα, 2051 μέλη ψήφισαν υπέρ της Διπλής Ανάπλασης και 934 μέλη κατά αυτής. Παράλληλα, το σύνολο των μελών που ψήφισαν ήταν 2.994 μέλη, εκ των οποίων οι 2985 ψήφοι ήταν έγκυρες, 5 λευκές, 4 άκυρες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. δήλωσε: «Ήταν μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Τα μέλη του Παναθηναϊκού ψήφισαν σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι η αυριανή μέρα πρέπει να μας βρει όλους αγαπημένους και ενωμένους για έναν δυνατό Παναθηναϊκό, όπως αξίζει στον μεγαλύτερο και ιστορικότερο Σύλλογο της Ελλάδος. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα σε εμάς πέφτει όλο το βάρος ώστε όλα αυτά που υπάρχουν στις συμβάσεις να αποτυπωθούν σε μεγάλα γήπεδα όπως αρμόζει στον Παναθηναϊκό με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Η Λεωφόρος να έχει Παναθηναϊκό χρώμα όπως είπε προχθές και ο Δήμαρχος και να έχουμε στη Λεωφόρο μας τις αναμνήσεις μέσα από το Μουσείο και ό,τι άλλο φτιαχτεί που θα φροντίσουμε να έχει χρώμα Παναθηναϊκό. Είχαμε πει εξαρχής ότι θα στηρίξουμε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα και αυτό κάνουμε. Εκείνο που θέλουμε είναι ο Παναθηναϊκός να μεγαλουργήσει όπως και να δούμε και νέα Γουέμπλεϊ και για τον Ερασιτέχνη και για όλες τις ομάδες. Είναι μια απόφαση που πήρε ο κόσμος και τα μέλη του Παναθηναϊκού. Εμείς προσπαθήσαμε να πετύχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους. Αυτό αποτυπώθηκε σήμερα από το πολύ μεγάλο ποσοστό».

[Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό]

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ