27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ξεκίνησε στο Καρπενήσι το μεγαλύτερο αυτοδιοικητικό ραντεβού της Στερεάς. Η 1η ημέρα του συνεδρίου της ΠΕΔ [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ]

Για δύο ημέρες η καρδιά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα χτυπά στο Καρπενήσι.

Το απόγευμα της Παρασκευής (11/11) ξεκίνησε, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, το διήμερο τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας, Για δύο ημέρες η καρδιά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης χτυπά στο Καρπενήσι.

Με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Καρπενησίου και Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκο Σουλιώτη, περισσότεροι από 150 αυτοδιοικητικοί -από την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, την Εύβοια και τη Βοιωτία- συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου, όπου θα παρουσιαστούν θέσεις και προτάσεις για τη συνολική αναβάθμιση του ρόλου των δήμων και των αιρετών και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών σε περιφερειακό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Κατά την έναρξη των εργασιών του 2ήμερου συνεδρίου, χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κων/νος Κοντογεώργος, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, βουλευτές της Στερεάς, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι παρατάξεων της Γ.Σ. ΠΕΔ, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Ο ορισμός των βασικών προτεραιοτήτων για την αντιμετώπιση των πολλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση σήμερα, ενόψει και του επικείμενου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στον Βόλο, αποτέλεσε κεντρική θεματική της 1ης ημέρας, ενώ μια σειρά από ζητήματα επίκαιρα και κρίσιμα για την επόμενη ημέρα της αυτοδιοίκησης, έθεσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Σουλιώτης.

«Οι συνεχόμενες κρίσεις με τις οποίες έχουμε έρθει αντιμέτωποι – δημοσιονομική, υγειονομική, ενεργειακή – έχουν επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών καθώς και στη λειτουργία και το έργο των Δήμων. Στο πλαίσιο αυτό, η τοπική αυτοδιοίκηση, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, κερδίζει ‘μάχες’ και δίνει κρίσιμες λύσεις», αναφέρει, με αφορμή το συνέδριο στο Καρπενήσι, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Το συνέδριο θα συνεχιστεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, από τις 9:30 το πρωί. Η δεύτερη ημέρα θα περιλαμβάνει τις εισηγήσεις των Προέδρων των Θεματικών Επιτροπών, τις τοποθετήσεις των συνέδρων, τη διεξαγωγή διαλογικής συζήτησης και την έκδοση των Ψηφισμάτων – Αποφάσεων του Συνεδρίου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στις 15:00 το μεσημέρι. Θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν στο συνέδριο, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ