6 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι Δομνιστιάνοι αποχαιρετούν τον Νίκο Λιάκο, που έφυγε από τη ζωή στα 68 του – Από τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους του χωριού

Απώλεια αποτελεί για τη Δομνίστα ο θάνατος του Νικολάου Λιάκου, σε ηλικία 68 ετών. Ένας από τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους του χωριού της νοτιοανατολικής Ευρυτανίας, έφυγε αδόκητα και πρόωρα από τη ζωή. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Δομνίστας.

Για τον Νίκο Λιάκο, ο νυν Αντιδήμαρχος Καρπενησίου και πρ. δήμαρχος της Δομνίστας, Γιάννης Σταμάτης, έγραψε τα εξής:

«Για τον Νίκο Λιακο. Ο Νίκος ήταν δύο χρόνια μικρότερος μου και συγχωριανός και ως εκ τούτου μέχρι σήμερα βρισκόμασταν λίγο πολύ στα ίδια μέρη. Τελείωσε το τριτάξιο Γυμνάσιο Δομνιστας και κατόπιν το Γυμνάσιο Καρπενησίου. Ύστερα όπως και εγώ βρεθήκαμε στην Αθήνα να παλεύουμε για μεροκάματο και περαιτέρω σπουδές. Δουλέψαμε και στο ίδιο αφεντικό σαν μπογιατζήδες . Δύο φορές έπεσε από μεγάλο ύψος στη δουλειά και τις δύο “από τρίχα” που λέμε, δεν σκοτώθηκε. Εκείνα τα χρόνια τελείωσε και σχολή εργοδηγών ηλεκτρολόγων. Ακολούθως τη δεκαετία του 80 ξαναβρεθήκαμε στο Καρπενήσι. Εδώ ως ανήσυχο άτομο μαζί με συνεταίρο άνοιξε τη θρυλική ντισκοτέκ VENUS. Τα νιάτα εκείνης της εποχής εκεί ξημέρωναν. Όμως όλα κάποια στιγμή αλλάζουν. Έτσι και εκείνη η μόδα έφυγε και εγώ βρέθηκα με τον Νίκο να λειτουργούμε μέχρι το 1995 το Ραδιοσταθμό Ευρυτανία FM μαζί με μεγάλο αριθμό νέων παιδιών του Καρπενησίου. Ακολούθως εμένα με κέρδισε η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η οικογένεια. Ο Νίκος, παντρεμένος και αυτός, εξασκούσε το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου και πολλές ώρες με τη μεγάλη του αγάπη το Δημοτικό Τραγούδι, μέσα από το Ράδιο Ευρυτανία. Όμως, είχε ήδη αρχίσει να δυσκολεύει ως χαρακτήρας και οι σχέσεις του με πολλούς ανθρώπους δεν ήταν και καλές. Είχε μείνει σχεδόν μόνος. Τελευταία του επαναστατική κίνηση θεώρησε την υποψηφιότητα του με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης τον Οκτώβριο. Σήμερα τον βρήκαν μόνο και άψυχο στο κρεβάτι του στη Δομνίστα. Έφυγε χωρίς να ταλαιπωρήσει κανένα Καλό σου ταξίδι Νίκο… Θα σε θυμόμαστε».

Και σε ανάρτησή της, η Τοπική Κοινότητα Δομνίστας, σημειώνει:

«Γεννήθηκες στη ΔΟΜΝΙΣΤΑ και σε λέγανε απλώς Λιακονίκο! Άνθρωπος λαϊκός…της πιάτσας… της παρέας… με γνώμη και άποψη επί παντός θέματος! Με αντίληψη και ευρηματικό μυαλό… που όμως χάθηκαν στην πάλη της επιβίωσης! Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά σου, στην οικογένειά σου, στους φίλους σου! Καλό ταξίδι Νίκο Λιάκο!».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ