2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι μαθητές/τριες στη Μονή Τατάρνας. Εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας

Στο μοναστήρι της Παναγίας της Τατάρνας και στην τοπική κοινότητα Παλαιοκατούνας βρέθηκαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων

Την Πέμπτη 9/11/2023 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη του Γυμνασίου Δυτικής Φραγκίστας Ευρυτανίας, στο πλαίσιο των μαθημάτων των Θρησκευτικών και της Φυσικής Αγωγής, στο μοναστήρι της Παναγίας της Τατάρνας και στην τοπική κοινότητα Παλαιοκατούνας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο καθολικό της μονής και να ακούσουν από τον μοναχό, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό, ιστορικές πληροφορίες για το μοναστήρι, ένα από τα πιο ιστορικά της Ευρυτανίας και της Στερεάς Ελλάδας. Έπειτα, οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν το μουσείο της μονής, όπου φυλάσσονται σημαντικά κειμήλια όπως: περγαμηνές, άμφια, ευαγγέλια, εικόνες και μεταξύ αυτών το καντήλι που πρόσφερε ο Κατσαντώνης.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους μοναχούς της Ι.Μ Παναγίας Τατάρνας για τη δωρεά των εξόδων μετακίνησης της διδακτικής επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας. Έπειτα από την ξενάγηση στην Ιερά Μονή ακολούθησε αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των μαθητών/μαθητριών του Γυμνασίου Δυτικής Φραγκίστας και του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκατούνας στο γήπεδο 5Χ5 της Παλαιοκατούνας», αναφέρουν οι άνθρωποι του σχολείου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ