26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Παραμένει στο “βαθύ κόκκινο” η Ευρυτανία, παρά τη σταθερή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων

Τον νέο χάρτη υγειονομικής ασφαλείας, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, το απόγευμα της Παρασκευής (23/4). Η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας διατηρείται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, παρά τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Η Ευρυτανία εισήλθε στο «βαθύ κόκκινο» στις 13 Μαρτίου, λόγω σταδιακής αύξησης των κρουσμάτων. Τις εβδομάδες που μεσολάβησαν από τότε (διανύουμε ήδη την έκτη), οι ειδικοί έκριναν ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν παρουσίασε την προσδοκώμενη-επιθυμητή πτώση.

Τα δεδομένα, πάντως, καταδεικνύουν πως η Ευρυτανία βρίσκεται στην καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από την αρχή του τρίτου κύματος της πανδημίας (αρχές Μαρτίου). Οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις του επταημέρου ανέρχονται μόλις σε 15, με την αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους να πέφτει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 45 ημερών: ανέρχεται σε 75, τη στιγμή που στις 15/3 είχε καταγράψει ρεκόρ με… 318 (!).

Πάντως, εάν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα από την πιο πρόσφατη μέτρηση στα αστικά λύματα, το προσεχές διάστημα αναμένεται αύξηση κρουσμάτων στο Καρπενήσι (δείτε εδώ).

Βγαίνει από το «βαθύ κόκκινο» η Λαμία

Την ίδια ώρα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ομόφωνα κατέληξε ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο «βαθύ κόκκινο», ανεβαίνουν και εντάσσονται από το πρωί του Σαββάτου (24/4) η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Δήμος Κισσάμου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Επιπλέον, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, από το «βαθύ κόκκινο», κατεβαίνουν και εντάσσονται με ομόφωνη γνώμη της Επιτροπής οι ακόλουθες περιοχές: η Χίος, οι Δήμοι Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Βόρειων Τζουμέρκων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Ερέτριας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, ο Δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, ο Δήμος Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, αλλά και ο Δήμος Ρόδου.

“Θα ήθελα να τονίσω για ακόμη μια φορά την ανάγκη τήρησης των μέτρων τα επόμενα ειδικά 24ωρα. Κατανοούμε ότι μπορεί να μοιάζει δύσκολο δεδομένης της κούρασης, είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό, γιατί ένα ασφαλές Πάσχα αποτελεί προϋπόθεση για τη σταδιακή άρση των μέτρων”, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και κατέληξε: “Γιατί με το να φανούμε συνεπείς και να κάνουμε υπομονή μερικές μέρες ακόμα, θα διασφαλίσουμε τις αναγκαίες συνθήκες για να υλοποιήσουμε τον οδικό χάρτη που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, με πολύτιμο σύμμαχο τον εμβολιασμό, πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της προσπάθειας. Διανύουμε την τελευταία φάση της η οποία μπορεί να μοιάζει πιο απαιτητική, μας οδηγεί όμως στη σταδιακή άρση των περιορισμών για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη ζωή μας όπως τη γνωρίζαμε πριν τον κορονοϊό. Για να κάνουμε Πάσχα ξανά στο χωριό, όπως πάντα συνηθίζαμε”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ