28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Περιφέρεια / Σαρωτική επικράτηση Άρη Τασιού με πάνω από 4.500 σταυρούς στην ΠΕ Ευρυτανίας – Από τον α’ γύρο ο Φάνης Σπανός

Ο Φάνης Σπανός επανεκλέχτηκε Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας από τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημειώνοντας μια ευρεία νίκη έναντι των αντιπάλων του. Με μόλις τρία εκλογικά τμήματα να απομένουν για το 100% της ενσωμάτωσης (1.367/1.370), ο κ. Σπανός λαμβάνει το 48,33% (145.418 ψήφοι) και κερδίζει με άνεση την επανεκλογή του, καθώς το όριο ήταν στο 43%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Απόστολος Γκλέτσος, με ποσοστό που αγγίζει το 24,9%, και τρίτος κατατάσσεται ο Κώστας Μαρκόπουλος, που περιορίστηκε στο 11%. «Ευχαριστώ για την τιμή, την εμπιστοσύνη, την αγάπη σας! Η σημερινή μας νίκη θα είναι νίκη όλων των Στερεοελλαδιτών!», ήταν το πρώτο μήνυμα του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχη Στερεάς, Φάνη Σπανού.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, ο νυν αντιπεριφερειάρχης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Φ. Σπανού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας», Αριστείδης Τασιός, πετυχαίνει μια μεγάλη επικράτηση. Στο 95% της σταυροδοσίας, λαμβάνει 4.504 σταυρούς, έναντι 2.588 της νυν θεματικής αντιπεριφερειάρχη, Κατερίνας Καλαντζή, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Θωμάς Ευαγγελογεώργος με 1.325 σταυρούς. Ο συνδυασμός Σπανού έλαβε στην Ευρυτανία ποσοστό 50,38%, το 2ο μεγαλύτερο σε επίπεδο Στερεάς (Φωκίδα 52,35%).

Στο ψηφοδέλτιο Γκλέτσου στην Ευρυτανία, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Καραγιάννης και στο ψηφοδέλτιο Μαρκόπουλου πρώτευσε ο Ιωάννης Κατσαρός. Στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψηλότερα βρίσκεται η Ελένη Αθανασιάδου και στον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ με υποψήφιο τον Λουκά Αποστολίδη, περισσότερες ψήφους λαμβάνει η Αναστασία Γεωργαλή.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ