11 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πρεμιέρα των πανελλαδικών σήμερα από τα Επαγγελματικά Λύκεια. Στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου τα Ευρυτανικά Νέα (βίντεο, δηλώσεις)

Ξεκίνησαν σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων οι οποίοι εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά. Την Παρασκευή (3/6), οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία. Στην Ευρυτανία έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εφετινές πανελλαδικές συνολικά 118 υποψήφιοι.

Η πρεμιέρα των εξετάσεων έγινε σε τοπικό επίπεδο από το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, που έχει οριστεί ως ένα από τα τρία (3) εξεταστικά κέντρα στον νομό. Οι υποψήφιοι του σχολείου και οι μαθητές-τριες από το ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας (συνολικά περί τα 50 παιδιά) μπήκαν στις αίθουσες λίγα λεπτά πριν τις 8πμ, ενώ οι εξετάσεις άρχισαν στις 8:30 το πρωί. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, ενώ υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου βρέθηκε, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών 2022, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας, Βασιλική Ηλιοπούλου, μαζί με τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΔΔΕ, Γιάννη Οικονομίδη. Απευθυνόμενη προς τα παιδιά, σημείωσε πως οι πανελλαδικές αποτελούν «το πρώτο βήμα της καινούριας τους ζωής», ωστόσο δεν είναι μονόδρομος προς την επιτυχία καθώς «οι μαθητές μας, τα παιδιά μας, έχουν ταλέντα, δεξιότητες και όνειρα που μπορεί να μη σχετίζονται με τη θετική εξέλιξη και εκπλήρωση των στόχων των εξετάσεων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στην κάμερα των Ευρυτανικώ Νέων, που βρέθηκαν στο ΕΠΑΛ της πόλης με αφορμή την πρεμιέρα των πανελλαδικών.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν το διάστημα 18 με 30 Ιουνίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ