28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κατεδάφιση στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Γκρεμίστηκε το παλιό, επικίνδυνο κτήριο του γυμναστηρίου (ΦΩΤΟ)

Ομαλά και χωρίς απρόοπτα ήρθε εις πέρας η κατεδάφιση του εγκαταλειμμένου γυμναστηρίου του Επαγγελματικού Λυκείου Καρπενησίου. Οι εργασίες ήταν προϋπολογισμού 150.000 ευρώ

από την έντυπη έκδοση

Στην κατεδάφιση του γυμναστηρίου του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Καρπενησίου και των βοηθητικών χώρων του παλιού, εγκαταλειμμένου κτηρίου της σχολικής μονάδας, προχώρησε ο Δήμος Καρπενησίου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς την περασμένη εβδομάδα.

Όπως είχαν γράψει σε ρεπορτάζ τους τα Ευρυτανικά Νέα, έπειτα από έκθεση αυτοψίας της Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών, το κτήριο του γυμναστήριου του 1ου ΕΠΑΛ στο Καρπενήσι είχε κριθεί επικινδύνως ετοιμόρροπο και σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 13/22-4-1929, ο ιδιοκτήτης (εν προκειμένω ο δήμος) έπρεπε να προβεί στην κατεδάφιση της κατασκευής. Η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού εισηγήθηκε ομόφωνα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου υπέρ της ανακήρυξης ως αναδόχου για την ανάθεση της σύμβασης την εταιρία «ΠΑΝΤΕΧΝΟΣ ΑΤΕ» με ποσοστό έκπτωσης 6%. Πρόκειται για την εργοληπτική εταιρεία που υλοποίησε, μεταξύ άλλων, και την κατεδάφιση στο «γιαπί», κτήριο ιδιοκτησίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

Με προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αποφασίστηκε οι εργασίες να γίνουν σε χρόνο που δεν λειτουργεί το σχολείο κι έτσι κρίθηκε σκόπιμο η υλοποίηση του κύριου όγκου των παρεμβάσεων του έργου «Κατεδάφιση γυμναστηρίου του ΕΠΑΛ Καρπενησίου και των βοηθητικών χώρων αυτού» να γίνει εντός των 2 εβδομάδων των διακοπών των Χριστουγέννων. Τα βαριά μηχανήματα έργου της αναδόχου εταιρείας εγκαταστάθηκαν στον χώρο του ΕΠΑΛ Καρπενησίου κατά την περίοδο των εορτών και οι εργασίες κατεδάφισης του εγκαταλειμμένου γυμναστηρίου εξελίχθηκαν με καλό ρυθμό και με σύμμαχο, σε γενικές γραμμές, τον καιρό.

Το κτήριο που κατεδαφίστηκε ήταν ισόγειο επιφάνειας 670 τ.μ. Ο φέρων οργανισμός, καθώς και ο διάδρομος που οδηγεί στο γυμναστήριο του κτηρίου, ήταν από οπλισμένο σκυρόδεμα και τοιχοπληρώσεις από οπτοπλινθοδομή και επικαλύπτονταν με ξύλινη στέγη με κεραμίδια. Οι εργασίες που έγιναν ήταν οικοδομικές και περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, την πλήρη κατεδάφιση του κτηρίου με μηχανικά μέσα (κατεδαφίσεις, φορτοεκφορτώσεις, μεταφορές), τη μεταφορά και παράδοση των Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών, την ισοπέδωση, τον καθαρισμό του χώρου, την αποκατάσταση της τελικής επιφάνειας κ.α.

«Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με υποδειγματικό τρόπο ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση του παλιού κλειστού Γυμναστηρίου του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα, γιατί στον τόπο μας ό,τι γκρεμίζεται δεν ξαναχτίζεται και γιατί με το κτίριο αυτό έχουν συνδεθεί οι εφηβικές μας μνήμες. Από την άλλη, με αυτή τη θέα απέναντι όλα μοιάζουν εφικτά, όταν εμείς τα θελήσουμε και τα επιδιώξουμε. Θερμές ευχαριστίες στον Νίκο Σουλιώτη (σ.σ. τέως δήμαρχο), στον Κώστα Σαΐνη (σ.σ. ανάδοχο του έργου) και σε όλους όσους, σχεδόν αθόρυβα, έφεραν σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο και μας δίδαξαν ότι και μια κατεδάφιση μπορεί να είναι μια δημιουργία», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ροδοθέα Καρφή, Διευθύντρια του Επαγγελματικού Λυκείου Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ