26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της Ευρυτανίας. Πώς έχει η κατάσταση στο οδικό δίκτυο, πού επιχειρούν μηχανήματα

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η Ευρυτανία, καθώς σύστημα από τα δυτικά προκάλεσε (και προκαλεί) ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα, με μεγάλα ύψη βροχής αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα μεγαλύτερα υψόμετρα.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας (4/1) χιονίζει σε όλα τα ορεινά του νομού. Στον δρόμο για το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι, η χιονόπτωση αρχίζει από τα 1300μ. περίπου και γίνεται εντονότερη όσο ανεβαίνει το υψόμετρο. Στη βάση του Χ.Κ. το φρέσκο χιόνι υπολογίζεται σε 30 εκατοστά, ωστόσο, τουλάχιστον προς το παρόν, οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές (μέχρι 7/1 και με πιθανή παράταση αναστολής λειτουργίας) με κυβερνητική απόφαση, για λόγους αποτροπής διασποράς του κορονοϊού.

Στην πόλη του Καρπενησίου, σημειώνονται κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, με σχεδόν 85 τόνους νερού ανά στρέμμα να έχουν καταγραφεί το τελευταίο 40ωρο. Η θερμοκρασία στις 14:30 το μεσημέρι βρίσκεται στους 2,5 βαθμούς Κελσίου, με τα φαινόμενα πάντως να έχουν σταματήσει. Ισχυρές ήταν οι βροχές και στην περιοχή των Αγράφων, όπου ποτάμια και χείμαρροι «φούσκωσαν».

Επιχειρούν μηχανήματα

Τα καιρικά φαινόμενα κινητοποίησαν την Πολιτική Προστασία της ΠΕ Ευρυτανίας, που από το πρωί επιστρατεύει μηχανήματα ώστε το οδικό δίκτυο να διατηρηθεί ανοικτό. Στη θέση «Αραποκέφαλα», στα όρια Αιτωλοακαρνανία και Ευρυτανίας, σημειώθηκε πτώση πετρών, με μηχανήματα να καθαρίζουν το οδόστρωμα. Στον «Βράχο», στα ανατολικά του Βελουχιού και επί του άξονα προς Αγία Τριάδα-Φουρνά, εκδηλώνονται χιονοπτώσεις και στο σημείο επιχειρούν δύο εκχιονοστικά· οι οδηγοί θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Καθαροί, δίχως τη χρήση αλυσίδων, είναι οι δρόμοι προς Στένωμα αλλά και στο «Μπαγασάκι», ενώ μηχάνημα κατευθύνεται προς το Κρίκελλο, όπου οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί λόγω του χιονιού.

Νωρίς το απόγευμα, όγκοι από πέτρες, χώματα και δέντρα που αποκολλήθηκαν από τα πρανή, κάλυψαν τον δρόμο κοντά στο χωριό Καλεσμένο. Επιχειρείται η αποκατάσταση της κυκλοφορίας με τη συνδρομή της ΠΕ Ευρυτανίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ