5 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πυροσβέστες από την Ευρυτανία συνδράμουν στις πυρκαγιές σε Βοιωτία και Μακρακώμη – Σε γενική επιφυλακή το Π.Σ., ανακλήθηκαν οι άδειες

Τον πύρινο εφιάλτη βιώνει, για πολλοστή φορά, η χώρα, με δεκάδες ενεργά μέτωπα φωτιάς να κάνουν στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους, συνεπικουρούμενα από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν τα τελευταία 24ωρα. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Στερεά Ελλάδα, όπου μαίνονται μεγάλες φωτιές σε Βοιωτία και Μακρακώμη Φθιώτιδας.

Στη μάχη έχουν ριχτεί και πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ευρυτανία. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα στο μέτωπο της Βοιωτίας, εκεί όπου συνεχείς ήταν οι αναζωπυρώσεις  όλη τη νύχτα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με «αντίπαλο» τον άνεμο. Κατοικημένες περιοχές, δασικές εκτάσεις, ελαιώνες, αλλά και γεωργικές εγκαταστάσεις παραδόθηκαν στις φλόγες καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν, φτάνοντας μέχρι και τα 9 μποφόρ, δεν σταμάτησαν να τροφοδοτούν τη φωτιά. Στο μέτωπο του Προδρόμου επιχειρούν από το πρωί της Τρίτης (22/8) συνολικά 74 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ενώ από αέρος συντράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στο πλευρό των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκονται εθελοντές και κλιμάκιο ΟΤΑ.

Επίσης, κλιμάκιο με ένα όχημα και δύο πυροσβέστες από την Ευρυτανία, συνδράμει στο πύρινο μέτωπο της Μακρακώμης, εκεί όπου φωτιά κατακαίει πυκνό δάσος δίπλα από την Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου. Εξάλλου, εξακολουθεί και παραμένει κλειστή η εθνική οδός στο ύψος των φαναριών της Μακρακώμης και συγκεκριμένα: Από την 33.500 χ/θ έως την 34 χ/θ (από Ανατολική έως Δυτική είσοδο Μακρακώμης) και από την 35 χ/θ (κόμβος Παλαιοβράχας) έως την 30 χ/θ (Σπερχειάδα). Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικά δρομολόγια.

Τέλος, σε γενική επιφυλακή λόγω εκδήλωσης πολλών δασικών πυρκαγιών τίθενται οι πυροσβεστικές υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια με απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστρατήγου, Γεωργίου Πουρναρά. Μάλιστα, στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι ανακαλούνται οι χορηγησθείσες κανονικές και βραχείες άδειες του προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών της επικράτειας, μέχρι νεωτέρας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ