26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σουλιώτης: “Ζητάμε επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασίας για νέους έως 30 ετών που θέλουν να γυρίσουν στον τόπο τους” – Η ομιλία στον Βόλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας και Δημάρχου Καρπενησίου, Νίκου Σουλιώτη, στο 3ήμερο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο.

Από τη Δευτέρα 21 μέχρι την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου διεξήχθη στον Βόλο, το 3ήμερο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, με κεντρικό θέμα: «Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, Καλύτερη Ελλάδα, Σύγχρονοι, Ψηφιακοί, «Πράσινοι» Δήμοι: Στην υπηρεσία των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών». Συμμετείχαν οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων, ενώ σημαντική ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας και Δημάρχου Καρπενησίου, Νίκου Σουλιώτη.

Η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, καθώς τόσο οι δημοτικές όσο και οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2023. Κάτω από αυτό το πρίσμα, οι συνεδριάσεις που  έγιναν στις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας, μεταξύ αυτών και της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, αλλά και  η συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) που έγινε στον Βόλο, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, λόγω και των αναπτυξιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη. Οι δήμαρχοι διεκδικούν από την πολιτική ηγεσία μία σειρά αιτημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα ειδικότερα όμως διεκδικούν την “αυτοδιοίκηση” της… αυτοδιοίκησης, προτάσσοντας κυρίως την ανάληψη αρμοδιοτήτων ταυτόχρονα με την αύξηση των οικονομικών πόρων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, στην τοποθέτησή του κατέθεσε τα συμπεράσματα του διήμερου συνεδρίου της ΠΕΔ που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Καρπενήσι και όσα προτάθηκαν στο συνέδριο που έγινε το καλοκαίρι στο Ραπτόπουλο.

«(…) Σε ένα ακόμη Συνέδριο της Αυτοδιοίκησης ένιωσα ιδιαίτερη χαρά και τιμή που εκπροσώπησα τη Στερεά Ελλάδα και τους Δήμους της. Όπως και σε όλα τα προηγούμενα Συνέδρια, ήρθαμε εδώ στον Βόλο με προτάσεις, με επιχειρήματα, να διεκδικήσουμε για την επόμενη ημέρα ισχυρότερες και ανθεκτικότερες τοπικές κοινωνίες, δυνατότερους και πιο σύγχρονους Δήμους, καλύτερη προοπτική για τον τόπο μας, καταθέσαμε προτάσεις για μια καλύτερη Ελλάδα», αναφέρει για τη συμμετοχή του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο κ. Σουλιώτης.

«Η ομιλία μου», προσθέτει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας, «βασίστηκε στην πολλή και σημαντική δουλειά που κάνει το διοικητικό μας και το εποπτικό μας συμβούλιο, στις προτάσεις που εκπόνησαν οι 16 θεματικές μας επιτροπές, που αποτελούνται από 110 αιρετούς από όλη τη Στερεά Ελλάδα, στις τοποθετήσεις των συνέδρων μας κατά το δικό μας συνέδριο στο Καρπενήσι». «Έχουμε καταφέρει», τόνισε επίσης, «να είμαστε μια οικογένεια και σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για αυτό. Μια οικογένεια πάνω από Δήμους και προσωπικές φιλοδοξίες. Μια οικογένεια με έναν μόνο στόχο: Να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια Στερεά Ελλάδα για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι!».

Ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας και Δημάρχου Καρπενησίου, Νίκου Σουλιώτη, μπορείτε να δείτε στο βίντεο που παρατίθεται.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ