8 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στα 6.310 μέτρα του Ισημερινού, στην κορυφή του Chimborazo, ανέβηκε ο Φώτης Θεοχάρης (ΦΩΤΟ)

Με ολοσέλιδη αναφορά τους, τα Ευρυτανικά Νέα είχαν αναφερθεί στην αποστολή του Φώτη Θεοχάρη, Ευρυτάνα ορειβάτη και αθλητή του ΕΟΣ Καρπενησίου, στον Ισημερινό (Εκουαδόρ), με στόχο την ανάβαση στις ψηλότερες κορφές της χώρας της βορειοδυτικής Νότιας Αμερικής.

Στόχος επετεύχθη για τον 30χρονο ορειβάτη, που, όπως ενημέρωσε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, κατάφερε με τον σχοινοσύντροφό του να φθάσουν στα 6.310 μέτρα του Ισημερινού, στην κορυφή του Chimborazo· τις προηγούμενες ημέρες είχαν ανέβει και σε άλλα βουνά της περιοχής.

«Ώρα 07:30, βρισκόμαστε Κορυφή Whymper 6310m. Αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον, συγκινημένοι! Μαζί μας νοερά βρίσκονται όσοι μας έδωσαν τις ευχές τους, μας εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν σε μας!», έγραψε ο Φ. Θεοχάρης και σημειώνει πως «η Ελλάδα βρέθηκε στο πιο κοντινό σημείο της γης με τον Ήλιο», καθώς «…εξαιτίας της θέσης του βουνού κοντά στον ισημερινό, αν και δεν είναι η ψηλότερη κορυφή του κόσμου όταν μετριέται από το επίπεδο της θάλασσας, εξαιτίας του ισημερινού εξογκώματος, η κορυφή του Chimborazo είναι το σημείο που απέχει περισσότερο από το κέντρο της Γης».

Ο Ευρυτάνας ορειβάτης αφιέρωσε (και) αυτή την ανάβαση στην αδικοχαμένη Ηρώ Μαραγκού, μια νεαρή κοπέλα που έφυγε από τη ζωή αφού πάλεψε για 4 χρόνια με τον καρκίνο· το «Μονοπάτι της Ηρώς» στην Εύβοια, ήταν ιδέα και δημιούργημά της.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ