27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στη Βαρκελώνη της Ισπανίας το ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου, συμμετείχε σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Erasmus+

από την έντυπη έκδοση

Στο διάστημα από Δευτέρα 15 έως και Πέμπτη 18 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με συντονιστικό φορέα το ισπανικό σχολείο, Institut Francesc Ferrer Guardia, της Βαρκελώνης.

Το θέμα του προγράμματος ήταν η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και η γνωριμία με διάφορες «πράσινες» τεχνικές· έτσι, έγινε συνεργασία και με το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καρπενησίου για να γίνει ακριβώς αυτή η ενημέρωση, από ένα μέλος της Παιδαγωγικής του Ομάδας που ταξίδεψε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στα μέσα του περασμένη μήνα.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, έγινε επίσκεψη στο σχολείο Institut Francesc Ferrer Guardia και γνωριμία με τη διευθύντρια και τους καθηγητές. Το σχολείο ανήκει στη Β/θμια Εκπαίδευση, είναι αντίστοιχο με το Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο μαζί, ενώ συνδυάζει και τμήματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, έχει περίπου 1.000 μαθητές και 100 Εκπαιδευτικούς. Βρίσκεται στην δυτική πλευρά της πόλης, σε προάστιο όπου υπάρχουν και γεωργικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Πραγματοποιήθηκε μία σεμιναριακή δράση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα Mindful Nature στο πάρκο Fontsanta Park.

«Ας σημειωθεί ότι το σημερινό πάρκο που έγινε το πρόγραμμα πριν χρόνια ήταν σκουπιδότοπος, κάτι που εάν δεν μας είχε αναφερθεί, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε. Η μετατροπή του τοπίου ήταν εντελώς επιτυχής», αναφέρουν οι άνθρωποι του τοπικού ΚΕΠΕΑ. Την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Ιουνίου, διεξήχθη το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Mindful Nature σε δύο τάξεις του σχολείου στην περιοχή πλησίον του ποταμού Llobregat.

«Στην εν λόγω κινητικότητα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε συναδέλφους, σχολικούς χώρους, μαθητές και μεθόδους εφαρμογής της εκπαίδευσης. Μας εντυπωσίασε ότι οι μαθητές μιλούσαν στους εκπαιδευτικούς με μεγάλη οικειότητα με τα μικρά τους ονόματα, αλλά ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικοί μπορούσαν να έχουν ένα νοητό όριο, ώστε να μπορούν να επιτελούν τον ρόλο τους», αναφέρουν για το ταξίδι στην Ισπανία τα μέλη του ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ