3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Καρπενήσι “χτίστηκε” η Εθνική Μπάσκετ Κωφών ενόψει του Παγκοσμίου – Τα φιλικά με ΠΑΚ και Άτλαντα, οι δηλώσεις (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Στο Καρπενήσι, έναν αγαπημένο προορισμό για την ομοσπονδία και τους διεθνείς, προετοιμάστηκε το προηγούμενο διάστημα η Εθνική Μπάσκετ Κωφών

από την έντυπη έκδοση

Η αποστολή της γαλανόλευκης κατέλυσε στο Hotel Spa Montana, πραγματοποιώντας τις προπονήσεις στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ξενοδοχείου, ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (2023 DIBF World Deaf Basketball Championships), που θα διεξαχθεί το διάστημα 13-24 Ιουνίου 2023, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Φιλικά παιχνίδια με την εθνική έδωσαν οι δύο τοπικές ομάδες μπάσκετ, η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης (ΠΑΚ) και ο Άτλας, με τους παίκτες να αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες απέναντι σε αθλητές υψηλού επιπέδου.

5ΛΕΠΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Βασίλης Γεραγωτέλλης, που έχει εργαστεί ως άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Ολυμπιακό και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ έχει υπάρξει βοηθός και στο τεχνικό τιμ της εθνικής ανδρών. Υπεύθυνος της εθνικής μπάσκετ (team manager) είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κωφών Ολυμπιονικών, Χάρης Γιαννόπουλος.

«Για εμένα είναι η πρώτη μου εμπειρία με αυτά τα παιδιά και μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική. Αυτή η δυσκολία επικοινωνίας που έχουμε, μας κάνει να δενόμαστε ακόμη περισσότερο και χρειάστηκα λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ. Νομίζω τώρα είμαι σε ένα καλό επίπεδο και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που δίνουν το κάτι παραπάνω και που πραγματικά δικαιούνται προσοχής και δικαιούνται και ίσων δικαιωμάτων με τους υπόλοιπους όλους, γιατί η αγάπη τους για το άθλημα και τον αθλητισμό είναι τεράστια και ανιδιοτελής», δήλωσε στα Ευρυτανικά Νέα ο τεχνικός Βασίλης Γεραγωτέλλης.

Δίπλα στους παίκτες της Εθνικής βρέθηκε και αντιπροσωπεία του Δήμου Καρπενησίου, της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, δομών και συλλόγων της πόλης. Την προπόνηση είχαν την τιμή και τη χαρά να παρακολουθήσουν ο Δήμαρχος  Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, Κωνσταντία Τσιουγκρή, η Αντιπρόεδρος, Μαίρη Δόση, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας, Αναστασία Κριπάση-Μπάρκα. Επίσης, τα παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ και εκπαιδευτικοί που τα συνόδευσαν, παρακολούθησαν την προπόνηση.

Τιμητική ήταν η παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών κ. Ιωσήφ Σταυρακάκη και του Γ.Γ. της Ομοσπονδίας και Ταμία της ΕΣΑΜΕΑ κ. Κωνσταντίνου Γαργάλη, «οι οποίοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την επιλογή της πόλης μας ως ιδανικού τόπου προετοιμασίας των αθλητών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών τον προσεχή Ιούνιο. Ο Δήμαρχος και τα μέλη της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ ευχήθηκαν στους αθλητές καλή επιτυχία και τους πρόσφεραν ως τιμητικό δώρο την εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας κατασκευασμένη σε ξύλο», αναφέρει ο δήμος.

Στην αποστολή που ανηφόρισε για το Καρπενήσι, συμμετείχαν οι αθλητές: Παναγιώτης Ντικούδης (αρχηγός), Χρήστος Γκανάτσας, Βαγγέλης Ντερτιλής, Γιάννης Ερηνάκης, Μιχάλης Απτόσογλου, Παναγιώτης Πήχας, Ραφαήλ Πεταλας, Γιώργος Τσαγκαρούλης, Παναγιώτης Δαούτης, Ελισσαίος Κοσκινάς, Αιμίλιος Μίλιος, Παναγιώτης Βαϊόπουλος, Απόλλων Δεληγεώργης, Δαμιανός Κωνσταντάρας, Γιάννης Βαβάτσικος, Λάμπρος Μάτσικας, Έκτορας Μητσωνης. Βοηθοί ήταν οι: Γρηγόρης Τασιόπουλος, Μαρίνος Κωνσταντής και Κων/νος Γκανατσάς, και Γυμναστής ο Νίκος Μπαλής.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην εθνική μας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ