3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συναυλία στο ΠΑΜΑΚ για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Συγκίνηση και θλίψη κυριάρχησαν στη χθεσινή συναυλία στο ΠΑΜΑΚ για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών. Το πανεπιστήμιο τίμησε με την συναυλία τη μνήμη των δύο φοιτητριών του που δε θα γυρίσουν ποτέ στα πανεπιστημιακά έδρανα.

Με τον συγκινητικό ύμνο του 13ου αιώνα που αναφέρεται στη θλίψη και τον πόνο της μητέρας του εσταυρωμένου Ιησού, στη μελοποίησή του από Giovanni Battista Pergolesi, σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, τα ,μέλη της  ορχήστρας εγχόρδων του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ, εκφράζουν τη συντριβή τους για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών και για τις συμφοιτήτριες τους που δε θα ξανανταμώσουν  στα έδρανα του πανεπιστημίου.
 
Τυπωμένη στα μπλουζάκια των μελών της ορχήστρας η μητρική αγωνία που είναι καταδικασμένη πια να αιωρείται στον χρόνο, χωρίς ελπίδα και δικαίωση.
 
Το ΠΑΜΑΚ θρηνεί την απώλεια δύο φοιτητριών του που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Της Ελισάβετ Χατζηβασιλείου που ήταν απόφοιτη του τμήματος Μουσικών Σπουδών και είχε ερμηνεύσει στο παρελθόν το ρόλο της Άλτου στο συγκεκριμένο μουσικό έργο και της φοιτήτριας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Φραντσέσκας Μπέζα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ