26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σχολεία / 4 στους 10 εκπαιδευτικούς της Ευρυτανίας συμμετείχαν στη σημερινή 24ωρη απεργία-αποχή

Τα υψηλότερα ποσοστά των τελευταίων ετών καταγράφηκαν, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας, στην 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών σήμερα, Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των “Ευρυτανικών Νέων”, συνολικά 4 στους 10 υπηρετούντες σε σχολικές μονάδες της Ευρυτανίας (Α/θμια και Β/θμια) συμμετείχαν στην απεργία-αποχή, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί της Ευρυτανίας συσπειρώθηκαν, όπως λένε, ενάντια στην «αντιεκπαιδευτική πολιτική που έχει επιλέξει το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση», κατηγορώντας την υπουργό, κα Νίκη Κεραμέως, για μεθοδεύσεις και πρακτικές που «οδηγούν στην υποβάθμιση του διδακτικού έργου και του μορφωτικού ρόλου του σχολείου».

Στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής τους κινητοποίησης, δάσκαλοι και καθηγητές, έδωσαν ραντεβού έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η έφεση που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία-αποχή που πρωτοδίκως κηρύχθηκε παράνομη, ζητώντας να κηρυχθεί και καταχρηστική.

Καλέσματα για την συμμετοχή στην απεργία είχαν απευθύνει η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες, με επιστολές τους προς γονείς μαθητών, σύλλογοι εκπαιδευτικών έχουν εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους απεργούν, ζητώντας τη στήριξή τους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το σκηνικό έντασης στην Παιδεία, καθώς και τη θέση των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας, θα διαβάσετε στα “Ε.Ν.” που κυκλοφορούν την Τετάρτη 13/10/2021

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ