2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τιμή και δόξα στο λιοντάρι της κλεφτουριάς… Στη Φούρκα Μοναστηρακίου Αγράφων έγιναν και φέτος τα “Κατσαντώνεια” (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση μνήμης για τον προεπαναστατικό ήρωα Κατσαντώνη. Περιλάμβανε αναπαράσταση δρώμενου και παρουσίαση παραδοσιακών χορών

από την έντυπη έκδοση

Πλήθος κόσμου, αιρετοί του Α’ και Β’ Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και απλοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής, 6 Αυγούστου 2023, στη Φούρκα Μοναστηρακίου Αγράφων, πλησίον συνοικισμού Σύχνικο (Κεφαλόβρυσο) και Σπηλιάς Κατσαντώνη, προκειμένου να αποτίνουν τις δέουσες τιμές στο πρόσωπο του ήρωα της προεπαναστατικής Ελλάδας, στο γενναίο λιοντάρι της κλεφτουριάς, στον εθνομάρτυρα του 1821.

Η μεγαλοπρεπής εκδήλωση, όπως ακριβώς αρμόζει στην ανδρεία του Κατσαντώνη, συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – ΠΕ Ευρυτανίας, τον Δήμο Αγράφων, τον Σύλλογο των Απανταχού Μοναστηρακιωτών “Η σπηλιά του Κατσαντώνη” και τον Σύλλογο Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Τον συντονισμό είχε η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Αγράφων κα Αννέτα Κοτρώνα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, η Βουλευτής Ευρυτανίας κα Τζίνα Οικονόμου, η Αντιπεριφερειάρχης Δασικής Πολιτικής & Κτηνοτροφίας κα Κατερίνα Καλαντζή, ο Προέδρος του Συλλόγου των Απανταχού Μοναστηρακιωτών «Η Σπηλιά του Κατσαντώνη» κ. Νίκος Χρυσικός, ο Προέδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Ξάνθης κ. Γεώργιος Μπίκος, ο Προέδρος του Συλλόγου Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Θωμάς Κουτσουπιάς. Η εκφώνηση του Πανηγυρικού Ημέρας έγινε από τον κ. Γεώργιο Κολοβό, Υπεύθυνο της ηλεκτρονικής σελίδας «Πορτραίτα Σαρακατσαναίων».

Ακολούθησαν η αναπαράσταση δρώμενου με τίτλο «Η σύλληψη και τα βασανιστήρια του Κατσαντώνη», ενώ η παρουσίαση χορευτικών πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων ν. Ξάνθης, το χορευτικό της ενορίας Αγ. Νεκταρίου Κρέντης και τον Σύλλογο Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων ν. Αιτωλοακαρνανίας. «Τιμή και Δόξα στον Κατσαντώνη! Αθάνατος!», αναφέρει ο Δήμος Αγράφων με αφορμή την εκδήλωση στη Φούρκα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ