1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το πιο ζεστό χειροκρότημα για τους ερασιτέχνες ηθοποιούς / Η πρεμιέρα της “Ωραίας των Αθηνών” από την ομάδα του Πολιτιστικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια ωραία βραδιά με σύμμαχο τον καιρό, την Παρασκευή 30/6 πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του θεατρικού έργου “Η ωραία των Αθηνών”, που ανεβάζει στο αμφιθέατρο της βασικής βιβλιοθήκης η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα παραστάσεις, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου (γενική είσοδος 3 ευρώ). Η σκηνοθεσία είναι, όπως κάθε φορά, της Βασιλικής Σταμάτη.

Το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας “Η Ωραία των Αθηνών» έγραψε ο σημαντικός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και δημοσιογράφος Νίκος Τσιφόρος. Οι ήρωες του Τσιφόρου βρίσκονται συνήθως κοντά στο περιθώριο της προπολεμικής και μεταπολεμικής κοινωνίας και εμπλέκονται σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες. Έτσι και στην Ωραία των Αθηνών ο Ζάχος, προκειμένου να κερδίσει μια μεγάλη κληρονομιά, πρέπει να παντρευτεί την μεγαλούτσικη για τα στερεότυπα της εποχής σπιτονοικοκυρά του θείου του, την Αριστέα. Για να αποφύγει αυτόν τον όρο της διαθήκης προσπαθεί να παντρέψει την Αριστέα με έναν από τους δύο δικούς του νοικάρηδες, τον Νότη και τον Κοσμά, οι οποίοι, άνεργοι και φτωχοί καθώς είναι, υποκύπτουν στις πιέσεις του. Όλα όμως ανατρέπονται, όταν αυτοί οι δύο περιθωριακοί τύποι ερωτεύονται ξαφνικά δύο νέες φτωχές κοπέλες, την Τόνια και την Κλάρα. Ο έρωτας, άραγε, θα φανεί για ακόμα μια φορά στην ιστορία του ανθρώπου πιο δυνατός από το συμφέρον και την ανάγκη;

Στην πρεμιέρα του έργου βρέθηκαν τα Ευρυτανικά Νέα. Για την παράσταση μίλησαν η σκηνοθέτις Βασιλική Σταμάτη και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Ηλίας Τσώνης.

ΕΡΓΟ: “Η ΩΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ”, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΠΟΤΕ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/6, ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21:00
ΠΟΥ: ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 3 ΕΥΡΩ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ