28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Το Πυροσβεστικό Σώμα θυμάται και τιμά τον εθελοντή Παναγιώτη Πλεξίδα, που έχασε τη ζωή του σαν σήμερα πριν 3 χρόνια

Με ανάρτηση στο twitter, το Πυροσβεστικό Σώμα τιμά τον εθελοντή πυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα, που πριν τρία χρόνια είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας.

Ο 27χρονος ήταν γνωστός και αγαπητός στη μικρή κοινωνία του Καρπενησίου, καθώς ήταν απόφοιτος του τοπικού Τμήματος Δασοπονίας & ΔΦΠ, ενώ είχε εργαστεί σε καταστήματα εστίασης, ήταν αθλητής του κικ μπόξινγκ και παράλληλα είχε ενεργό ρόλο και δράση στον χώρο της Αριστεράς.

«Σαν σήμερα το 2020 έχασε τη ζωή του ο Εθελοντής Αρχιπυροσβέστης Πλεξίδας Παναγιώτης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στη Χαραυγή Αγρινίου. Ήταν άγαμος και υπηρέτησε στην Π.Υ. Αγρινίου και στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Β’ Τάξης Παραβόλας Αγρινίου», αναφέρει η Πυροσβεστική.

Στη μακρόχρονη ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος 57 Επαγγελματίες και ένας Εθελοντής πυροσβέστης έδωσαν τη ζωή τους θυσία στο βωμό του καθήκοντος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας. Ο Εθελοντής Αρχιπυροσβέστης Πλεξίδας Παναγιώτης του Θεοδώρου γεννήθηκε το 1993 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Εντάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2011 ως εθελοντής πυροσβέστης και προήχθη στο βαθμό του Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη τον Μάϊο του 2019. Υπηρέτησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου και εν συνεχεία στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Παραβόλας Αγρινίου. Ήταν απόφοιτος ΤΕΙ τμήματος Δασοπονίας, εργάζονταν ως ασφαλιστικός σύμβουλος και ήταν άγαμος. Έχασε την ζωή του τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Σεπτεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη θέση Χαραυγή της Τ.Κ. Καινούργιου του Δήμου Αγρινίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ