26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τροχαία / Βαρύς φόρος αίματος τον περασμένο μήνα στη Στερεά – 8 νεκροί στην άσφαλτο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, έδωσε στη δημοσιότητα τα συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Νοέμβριο 2021.

Στην εδαφική αρμοδιότητα των ν. Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν 30 τροχαία ατυχήματα: 7 θανατηφόρα, 1 με σοβαρό τραυματισμό και 22 με ελαφρύ τραυματισμό. Καταγράφηκαν συνολικά 44 παθόντες, εκ των οποίων 8 νεκροί, 2 σοβαρά τραυματίες και 34 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η παραβίαση προτεραιότητας, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της σήμανσης και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

«Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Νοέμβριο του 2021 βεβαιώθηκαν συνολικά 6.469 παραβάσεις.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ