26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

(UPD) Ελέγχθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Σύχνικο Αγράφων, χάρη στη γρήγορη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, 5 Αυγούστου 2021, στο Σύχνικο Μοναστηρακίου του Δήμου Αγράφων, σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων και κοντά στο κοιμητήριο του οικισμού. Τέθηκε, ευτυχώς, γρήγορα υπό έλεγχο.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά μέσα, από το Καρπενήσι και τη Γρανίτσα, καθώς και υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο προτού λάβει τυχόν διαστάσεις. Η γρήγορη επέμβαση των πυροσβεστών από το Π.Κ. Γρανίτσας αποδείχθηκε καίρια, καθώς έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά.

Στην κατάσβεση συνέδραμαν και δυνάμεις από την Π.Υ. Καρπενησίου ενώ αρωγός ήταν και η τοπική αυτοδιοίκηση -ένα βυτιοφόρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και μία υδροφόρα του Δήμου Αγράφων. Επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ο Πύραρχος, Σταύρος Φακίτσας, Διοικητής ΔΙΠΥΝ Ευρυτανίας.

«Σε εξέλιξη φωτιά στο Σίχνικο πλησίον του νεκροταφείου η οποία τίθεται υπό έλεγχο. Για μια ακόμη φορά εφιστώ την προσοχή λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στο σύνολο του νομού», έγραψε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός.

Στο σημείο θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις της πυροσβεστικής, υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/8 ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ